Меню сайта


Меню сайта
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Приветствую Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 14:23:46
Главная » Архив материалов

Вдруге "Світ без обмежень"об'єднав небайдужих і активних людей із 12 регіонів України.

20.08.2021 р. гостинна Луганщина зустріла учасників фестивалю.

Серія заходів організована в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Сімейні пари співали жестовою мовою, танцювали і розказали всім про свою соціальну активність.

... Читать дальше »

Просмотров: 161 | Добавил: Angelina_f | Дата: 27.09.2021

18 серпня 2021 року відлунали фанфари Гала-концерту «Мужність без обмежень - 2021» та «Краса без обмежень - 2021», який відбувся в рамках Другого Всеукраїнського відкритого фестивалю-конкурсу серед осіб, які пересуваються на кріслах колісних «Світ без обмежень - 2021»

Підведені перші підсумки. Обрані переможці конкурсів серед дівчат та хлопців.

Це був дуже емоційно насичений та непередбачуваний конкурс. Учасники вияв ... Читать дальше »

Просмотров: 158 | Добавил: Angelina_f | Дата: 24.09.2021

15 липня на базі ДРУ ЦКРОІ "Донбас" було проведено семінар на тему "Трудові права осіб з інвалідністю". Зустріч було проведено з метою підвищення рівня правової обізнаності осіб з інвалідністю стосовно діючого законодавства з питань працевлаштування та професійної орієнтації для подальшого використання у пошуку роботи та працевлаштування.

В ході зустрічі учасникам було викладено нормативно-правову базу, яка регламентує права та обов'язки сторін в трудових відносинах, та допоможе у вирішенні трудових спорів.

Наприкінці змоги бажаючі мали змогу поставити питання тренерам.

Просмотров: 134 | Добавил: Angelina_f | Дата: 02.09.2021

16 серпня в м.Краматорськ, на базі ДРУ ЦКРОІ "Донбас" відбувся круглий стіл на тему "Поширення інклюзивного простору на Донеччині. Що треба знати про інклюзивну освіту керівникам та фахівцям загальної  освіти та батькам дітей з особливими потребами, та інвалідністю". Метою зустрічі стало підвищення інформованості керівників та педагогічних працівників загальноосвітніх закладів стосовно роботи з дітьми з інвалідністю, а також батьків дітей з особливими освітніми потребами та інвалідністю про можливості впровадження інклюзивної освіти в Україні.

Після привітального слова учасники обговорили сутність інклюзивного навчання, нормативно-правові акти в цій галузі, та детально розглянули складові інклюзивного середовища, а саме: універсальний дизайн, адаптації та модифікації.

Наприкінці зустрічі учасники мали змогу ... Читать дальше »

Просмотров: 121 | Добавил: Angelina_f | Дата: 02.09.2021

В 2020 году организация работала на протяжении всего года, во время карантинных ограничений часть сотрудников работала в режиме он лайн. Офис организации открыт ежедневно с 9.00 до 18.00, в нем работают волонтеры, его постоянно посещают люди с инвалидностью и для общения и получения различных видов услуг. Офис посещают также жители города и вынужденные переселенцы. Основные направления деятельности ОО «ДОО ВО СОИУ» в 2020 году: 1. Консультационно – методические и информационные услуги по социальным вопросам (социальная помощь, законодательство, пенсии, налогообложение). Предоставлена информационно-консультативная помощь 248 лицам с инвалидностью, родителям детей с инвалидностью, переселенцам и беженцам из зон АТО по вопросам лечения, получения групп инвалидности, пенсионного обеспечения, правовой защиты, восстановлению утраченных документов и т.д. Также в течение года предоставлялись услуги населению по копированию документов (для этого имеется соответствующая оргтехника), оформ ... Читать дальше »
Просмотров: 133 | Добавил: Angelina_f | Дата: 20.07.2021

14 травня 2021 року в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» була проведена зустріч з експертом Педан Кариною на тему «Використання методу баламетрикс на заняттях логопеда».

Зустріч для батьків була організована по запиту попередньої теми. Експертка розповіла батькам про принцип роботи з балансирами саме на заняттях логопеда. Продемонструвавши обладнання, яке може використовуватися для вправ, та наголосивши на важливості дотримання техніки безпеки при поводженні з балансирами усі учасники перейшли до практичних ... Читать дальше »

Просмотров: 169 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

14 травня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю», був проведений психологічний тренінг-практикум для батьків дітей з інвалідністю та ООП з експертом Анастасією Новгородовою, практичним психологом на тему: «Виклики і труднощі виховання: ресурси для подолання».

Всі батьки мріють добре виховати свою дитину. За допомогою кількох вправ психологиня з’ясувала ставлення батьків до деяких життєвих ситуацій, та емоційне забарвлення під час цього, а також методи впливу на дитину. Після цього вона запропонувала інші вправи, які були спрямовані ... Читать дальше »

Просмотров: 153 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

13 травня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю»,був проведений тренінг на тему «Посилення спроможності громади у відстоюванні прав дитини» з тренером з інклюзивної освіти Інною Горбенко.

Учасники розглянули «Підхід, що ґрунтується на правах людини». Було визначено основну термінологію з реформи деінституалізації, також детально розглянуто право дитини на виховання в сім’ї. Як це право реалізується в Україні та наслідки недостатньої реалізації реформи.

Наступний блок було присвячено темі громади, а саме: визначе ... Читать дальше »

Просмотров: 153 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

12 травня в м.Краматорськ, на базі реабілітаційного центру "Донбас" в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю», був проведений психологічний тренінг-практикум для батьків дітей з інвалідністю та ООП з експертом Анастасією Новгородовою, практичним психологом на тему «Емоційне вигорання батьків через нестабільний психоемоційний стан дитини».

Постійна віддача своїх сил на благо дитини виснажує, забирає всі сили та енергію. Дорослі, іноді без усвідомлення забувають про себе, про те, що час від часу їм потріб ... Читать дальше »

Просмотров: 154 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

13 травня 2021 року в м.Сєвєродонецьк в рамках проекту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid і реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО "Донецька обласна організація осіб з інвалідністю" була проведена зустріч батьків що виховують дітей з інвалідністю та ООП з експертом Оленою Мордань на тему «Гіперчутливість вестибулярної системи. Порушення на рівні тіла. Білатеральна координація. Когнітивні порушення».

Початок зустрічі був із пояснення, що уявляє з себе “гіперчутливість” вестибулярної системи. Екпертка Олена розповіла батькам, що гіперчутливість у вестибулярній системі, пов'язана з навичкою самообслуг ... Читать дальше »

Просмотров: 155 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

« 1 2 3 4 ... 426 427 »