Меню сайта


Меню сайта
«  Июнь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 07.05.2024, 01:50:47
Главная » 2021 » Июнь » 1 » Посилення спроможності громади у відстоюванні прав дитини
14:35:22
Посилення спроможності громади у відстоюванні прав дитини

13 травня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю»,був проведений тренінг на тему «Посилення спроможності громади у відстоюванні прав дитини» з тренером з інклюзивної освіти Інною Горбенко.

Учасники розглянули «Підхід, що ґрунтується на правах людини». Було визначено основну термінологію з реформи деінституалізації, також детально розглянуто право дитини на виховання в сім’ї. Як це право реалізується в Україні та наслідки недостатньої реалізації реформи.

Наступний блок було присвячено темі громади, а саме: визначення, дослідження громади, як такої, а також аналіз необхідних змін та шляхи їх досягнення, після чого присутні виконали вправу «Небайдужа Громада», та сформували перелік порад для небайдужої громади.

Третьою темою, піднятою цього дня стали три підходи у відстоюванні прав (розкрито основні тези), після чого був проведений мозковий штурм «проблеми громади», і учасники мали зробити аналіз ключових потреб, та запропонувати можливі засоби для задоволення цих потреб.

На завершення тренінгу були підведені підсумки дня, присутні поділилися враженнями:

«Тренінг був дуже інформативним, надзвичайно розширив спектр знань» - Юлія, представниця відділу освіти.

«Дякую за нову інформацію, вона надзвичайно необхідна мені, як матері дитини з ООП та членкині громадської організації - Катерина, мати дитини з ООП, представниця ГО «Сила батьківських можливостей»

Категория: | Просмотров: 156 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0