Меню сайта


Меню сайта
«  Июнь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 07.05.2024, 03:52:32
Главная » 2021 » Июнь » 1 » Виклики і труднощі виховання: ресурси для подолання
14:35:22
Виклики і труднощі виховання: ресурси для подолання

14 травня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю», був проведений психологічний тренінг-практикум для батьків дітей з інвалідністю та ООП з експертом Анастасією Новгородовою, практичним психологом на тему: «Виклики і труднощі виховання: ресурси для подолання».

Всі батьки мріють добре виховати свою дитину. За допомогою кількох вправ психологиня з’ясувала ставлення батьків до деяких життєвих ситуацій, та емоційне забарвлення під час цього, а також методи впливу на дитину. Після цього вона запропонувала інші вправи, які були спрямовані на пошук шляхів вирішення проблеми, та усунення емоційних бар’єрів між дітьми та батьками. Таким чином, для того щоб максимізувати позитивне та звести до мінімуму негативний вплив родини на виховання, необхідно пам’ятати загальні внутрішньо родинні психологічні фактори, котрі мають виховний характер:

- Брати активну участь в житті родини;

- Завжди знаходити час, щоб поговорити з дитиною;

- Цікавитись проблемами дитини, допомагати розвивати її вміння та таланти;

- Не тиснути на дитину, допомагаючи їй самостійно приймати рішення;

- Поважати право дитини на власну думку;

- Вміти контролювати власні емоції та ставитись до дитини як до рівноправного партнера, котрий просто поки володіє меншим життєвим досвідом;

«Сьогодні обговорювали, здавалось, прості істини, однак, як складно в повсякденному житті дотримуватись їх, та відповідати званню «ідеальні батьки» - Вікторія, мати дитини з ООП.

«Дякую за тренінг! Впевнена, він допоможе мені будувати гармонійні стосунки з дитиною.» - Олена, мати дитини з інвалідністю.

Категория: | Просмотров: 156 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0