Меню сайта


Меню сайта
«  Июнь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 06.05.2024, 14:28:56
Главная » 2021 » Июнь » 1 » Гіперчутливість вестибулярної системи. Порушення на рівні тіла. Білатеральна координація. Когнітивні порушення
14:22:05
Гіперчутливість вестибулярної системи. Порушення на рівні тіла. Білатеральна координація. Когнітивні порушення

13 травня 2021 року в м.Сєвєродонецьк в рамках проекту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid і реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО "Донецька обласна організація осіб з інвалідністю" була проведена зустріч батьків що виховують дітей з інвалідністю та ООП з експертом Оленою Мордань на тему «Гіперчутливість вестибулярної системи. Порушення на рівні тіла. Білатеральна координація. Когнітивні порушення».

Початок зустрічі був із пояснення, що уявляє з себе “гіперчутливість” вестибулярної системи. Екпертка Олена розповіла батькам, що гіперчутливість у вестибулярній системі, пов'язана з навичкою самообслуговування дитини, проявляється найчастіше в труднощах з зміною положення голови та рук, наприклад при розчісуванні або митті волосся, та в проблемах в утриманні балансу та положення тіла.

Потім були розглянуті основні прояви гіперчутливості вестибулярної системи, та поради батькам щодо підтримки дітей та розвитку в них самостійності та безпеки у побуті. Наприкінці зустрічі Олена роздала батькам анкету для самостійного спостереження, за допомогою якої можна виявити у дитини особливості розвитку починаючи з раннього віку. Таким чином, батьки матимуть власний інструмент для спостереження та аналізу розвитку дітей.

“Для батьків, такі теми дуже важливі. Спочатку ми чуємо багато складних медичних термінів в яких ми не є фахівцями. Ми можемо заплутатися. Але у форматі групового навчання, ми стаємо більш інформованими та захищеними разом із нашими дітьми” - Олена, мама діти з особливими освітніми потребами.

11

Категория: | Просмотров: 158 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0