Меню сайта


Меню сайта
«  Июнь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Приветствую Вас, Гость · RSS 16.05.2024, 21:57:12
Главная » 2021 » Июнь » 01

14 травня 2021 року в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» була проведена зустріч з експертом Педан Кариною на тему «Використання методу баламетрикс на заняттях логопеда».

Зустріч для батьків була організована по запиту попередньої теми. Експертка розповіла батькам про принцип роботи з балансирами саме на заняттях логопеда. Продемонструвавши обладнання, яке може використовуватися для вправ, та наголосивши на важливості дотримання техніки безпеки при поводженні з балансирами усі учасники перейшли до практичних ... Читать дальше »

Просмотров: 175 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

14 травня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю», був проведений психологічний тренінг-практикум для батьків дітей з інвалідністю та ООП з експертом Анастасією Новгородовою, практичним психологом на тему: «Виклики і труднощі виховання: ресурси для подолання».

Всі батьки мріють добре виховати свою дитину. За допомогою кількох вправ психологиня з’ясувала ставлення батьків до деяких життєвих ситуацій, та емоційне забарвлення під час цього, а також методи впливу на дитину. Після цього вона запропонувала інші вправи, які були спрямовані ... Читать дальше »

Просмотров: 158 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

13 травня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю»,був проведений тренінг на тему «Посилення спроможності громади у відстоюванні прав дитини» з тренером з інклюзивної освіти Інною Горбенко.

Учасники розглянули «Підхід, що ґрунтується на правах людини». Було визначено основну термінологію з реформи деінституалізації, також детально розглянуто право дитини на виховання в сім’ї. Як це право реалізується в Україні та наслідки недостатньої реалізації реформи.

Наступний блок було присвячено темі громади, а саме: визначе ... Читать дальше »

Просмотров: 157 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

12 травня в м.Краматорськ, на базі реабілітаційного центру "Донбас" в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю», був проведений психологічний тренінг-практикум для батьків дітей з інвалідністю та ООП з експертом Анастасією Новгородовою, практичним психологом на тему «Емоційне вигорання батьків через нестабільний психоемоційний стан дитини».

Постійна віддача своїх сил на благо дитини виснажує, забирає всі сили та енергію. Дорослі, іноді без усвідомлення забувають про себе, про те, що час від часу їм потріб ... Читать дальше »

Просмотров: 157 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

13 травня 2021 року в м.Сєвєродонецьк в рамках проекту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid і реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО "Донецька обласна організація осіб з інвалідністю" була проведена зустріч батьків що виховують дітей з інвалідністю та ООП з експертом Оленою Мордань на тему «Гіперчутливість вестибулярної системи. Порушення на рівні тіла. Білатеральна координація. Когнітивні порушення».

Початок зустрічі був із пояснення, що уявляє з себе “гіперчутливість” вестибулярної системи. Екпертка Олена розповіла батькам, що гіперчутливість у вестибулярній системі, пов'язана з навичкою самообслуг ... Читать дальше »

Просмотров: 159 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

В останній навчальний день Чемпіони завершили здобувати корисні навички за програмою "Стресостійкість молоді"

❤️‍Сьогодні планували своє майбутнє :

❤️‍уявляли себе та свої досягнення через 10 років,

❤️‍відправляли один одному побажання на майбутнє,

❤️‍за допомогою звичайних серветок зрозуміли, що наші можливості безмежні та разом "переправились" через річку з "крокодилами"!!!

Тренінги проходили в рамках проєкту " ... Читать дальше »

Просмотров: 173 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

В рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх:розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України ",що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid,реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО "Донецька обласна організація осіб з інвалідністю".

☝️В ліцеї створено темну сенсорну "безбар'єрну кімнату".

... Читать дальше »
Просмотров: 179 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

        На початку круглого столу модератор заходу запропонувала учасникам познайомитися, та розповіла правила круглого столу. Далі Надія Поламарчук представила учасникам про проєкт: сприяння єдності жіночих організацій та організацій жінок з інвалідністю у відстоюванні прав жінок та дівчат з інвалідністю, подоланні стереотипів та впровадження питань інвалідності в політику гендерної рівності. Також вона розповіла про бар’єри, які заважають реалізації прав жінок з інвалідністю. Наголосила і на тому, що незважаючи на величезну роль жінки в сучасному суспільстві, в жінок, особливо з обмеженими фізичними можливостями, набагато більше проблем ніж в чоловічої половини населення України  і  вони є особливо болючими.  На сьогодні масово порушується право таких жінок на отримання достойної освіти, с ... Читать дальше »

Просмотров: 156 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021

В рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children ", театральний гурток "Калейдоскоп" ліцею №8 імені Василя Стуса поповнився цікавими ляльками, ширмою, різними декораціями, що дало змогу урізноманітнити роботу гуртка цікавими, яскравими ляльковими виставами, авторами яких є самі діти! Також цей дидактичний матеріал використовується і на уроках літературного читання.

Просмотров: 150 | Добавил: Angelina_f | Дата: 01.06.2021