Меню сайта


Меню сайта
«  Май 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 04.05.2024, 01:40:21
Главная » 2021 » Май » 7 » "Все починається з сім’ї: дитина та суспільство, культура спілкування"
15:13:36
"Все починається з сім’ї: дитина та суспільство, культура спілкування"

14 квітня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю», був проведений психологічний тренінг-практикум для батьків дітей з інвалідністю та ООП з експертом Анастасією Новгородовою, практичним психологом на тему "Все починається з сім’ї: дитина та суспільство, культура спілкування". Практичні вправи тренінгу направлені на гармонійну взаємодію батьків зі своїми дітьми.
 

У ході тренінгу батьки на якусь мить мали змогу відчути себе маленькими дітьми та згадати свої почуття і емоції; згадати те, як справлялися зі своїми образами та почуттям провини. Із цієї вправи був зроблений колосальний висновок: батькам значно простіше відчути та зрозуміти свою дитину, бо вони теж колись буди дітьми. А вимагати від дітей порозуміння складніше, бо діти ще не були дорослими. 

На початку та наприкінці тренінгу батьки вибирали карти настрою із колоди МАК «OH». Це дало змогу тренеру та самим учасникам відстежити, як покращився їх настрій у процесі. Батьки висловилися, що покращення відбулося завдяки тому, що склалося розуміння важливих принципів взаємодії зі своїми дітьми та була знята напруга у вправі «7 тілесних блоків».

«Через роботу в мене колись бракувало часу на власну дитину, через що в мене виросло почуття провини. Донька це відчула, і почала маніпулювати. Я також це побачила, але вже не знала, як виправити ситуацію. Цей тренінг допоміг мені краще відчути свою дитину, та скерувати наші відносини у вірному напрямку. Дуже дякую» - Джульєтта, мати.

«В мене також є донька, але я зловив себе на тому, що виховую її надто вимогливо, забуваюсь, що це лише дитина, і щиро не розумію, коли вона порушує мої заборони, і як їй не очевидні ті речі, яких я вимагаю. Дякуючи тренінгу, я згадав, що також був дитиною, як мріяв, що коли виросту і стану батьком, то нізащо в світі не підвищуватиму голос, і нічого не заборонятиму своїй дитині.» - Володимир, батько.

Категория: | Просмотров: 149 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0