Меню сайта


Меню сайта
«  Май 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 04.05.2024, 02:13:28
Главная » 2021 » Май » 7 » Впровадження інклюзивного середовища
15:13:36
Впровадження інклюзивного середовища

19 квітня 2021 року в рамках проєкту «Інклюзивні послуги для всіх», який реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children у партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» при фінансуванні RadioAid (Швеція) була проведена зустріч з адвокації – обговорення подальшого плану роботи щодо архітектурної доступності зупинок громадського транспорту, які знаходяться поблизу освітніх навчальних закладів.

Склад учасників зустрічі: представники та представниці Сейв зе Чілдрен; представники та представниці партнерської організації Краматорська ГО «Донецька обласна організація Всеукраїнської організації Союз організацій осіб з інвалідністю», представники депутатів Краматорської міської ради, члени Краматорського та Донецького обласного комітетів доступності, а також батьки дітей з інвалідністю м.Краматорськ. 

Зустріч почалася з того, що учасники обговорили дії міської влади в напрямку вирішення існуючої проблеми, та виконання прохань, викладених в листах до міського голови щодо створення пішохідного перетину біля Ліцею №8, острівця безпеки на проїжджій частині та реконструкції зупинки громадського транспорту згідно державних будівельних норм. Помічників депутатів, присутніх на зустрічі, ввели в курс справи, та ознайомили з деталями проблеми. 

Окрім того, в рамках зустрічі було підняте питання реформування освітньої системи, а саме – формування трьох основних ланок школи, що передбачає зміну приміщення в процесі навчання, і викликає стурбованість батьків, адже не всі школи мають архітектурну доступність та забезпечують безперешкодний доступ дитини з інвалідністю до освітнього процесу. Та й знову треба взяти до уваги шляхи руху до таких закладів, адже на прикладі даної проблеми доступності зупинок та якості покриття для пішоходів можна також зробити висновок, що й до інших закладів дістатися буде непросто, і треба вже зараз зайнятися моніторингом, скласти акти з детальним описом проблем та потреб в цьому напрямку. Представники влади уважно вислухали зауваження батьків, та пообіцяли поставити це питання під особистий пильний контроль.

Наступне питання, підняте в ході зустрічі стосувалось здатності дітей з порушеннями мовлення, а також моторних труднощів, які призводять до порушення та затримки мовлення, до адаптації у соціальній сфері, підготовки до самостійного життя. Батьки дітей з особливими освітніми потребами запропонували поліпшення та збільшення ефективності процесу соціальної адаптації шляхом проведення ряду навчальних тренінгів для працівників сфери обслуговування та соціальної сфери, де вони матимуть змогу отримати теоретичні та практичні знання про методи альтернативної комунікації, що допоможе дітям не залежати від дорослих, та самостійно ініціювати, вести та підтримувати ефективний діалог для забезпечення щоденних та побутових потреб. Батьки зазначили, що такі заходи запроваджуються в інших країнах Європи, та показують позитивні зміни в якості життя дітей з інвалідністю в дорослому житті. Представники влади зацікавились даною пропозицією та пообіцяли розглянути можливість проведення зазначених заходів.

13 квітня на апаратній нараді начальниця відділу транспорту, енергетики, та зв’язку – Олена Бахметьєва відзвітувала, що минулого року було зроблено проект цього переходу, та створення острівця безпеки, але в проекті були деякі недоліки, які усунуть протягом двох-трьох тижнів. А сам пішохідний перехід в цьому місці має з’явитись в липні поточного року.

Отже, на даному етапі очікується остаточна версія проєкту пішохідного переходу, та виділення коштів на його реалізацію.

Категория: | Просмотров: 143 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0