Меню сайта


Меню сайта
«  Июль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 03.06.2024, 15:59:49
Главная » 2020 » Июль » 31 » Проєкт «Інклюзивні послуги для всіх»
18:32:08
Проєкт «Інклюзивні послуги для всіх»

23.07.2020 року пройшла онлайн-зустріч керівного комітету проєкту «Інклюзивні послуги для всіх», у котрий входять зокрема спеціалісти ліцею №8 м.Краматорськ і батьки дітей з інвалідністю/особливими освітніми потребами. Та що найважливіше, до зустрічі доєднались найактивніші учні ліцею або, як ми їх називаємо, чемпіони спільноти, багато з яких дружать з дітьми з інвалідністю та підтримують їх. Це була чудова нагода проаналізувати, чого ми уже досягли в нашому проєкті, особливо, що стосується донесення голосів дітей, їх бажання та можливості висловлюваитсь та відстоювати свої права та права своїх друзів. Команда проєкту забезпечила платформу для відкритої дискусії про те, що вдалось, і що можна покращити, та надала дітям слово під час обговорення.

Чемпіони, друзі дітей з інвалідністю, відкрито висловлювались перед вчителями та батьками про те, що їм подобається в проекті, цього за ними не спостерігалось на попередніх подібних зустрічах. «Коли діти почали говорити, казати, чому інклюзія – це важливо, ми помітили наскільки вони стали впевненішими. Це справжній успіх нашої роботи» - сказала Ангеліна, менеджер проєкту з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю». «На мою думку, інклюзивна освіта - це не привілей, а те, що обов’язково має існувати. Таким чином наше суспільство стає більш толерантним та доброзичливим. Наразі найважливіша мета всієї нашої діяльності - це соціалізація дітей з особливими освітніми потребами, щоб ще з раннього віку вони могли комфортно почувати себе в суспільстві. Зі свого боку, ми можемо посприяти цьому, створивши зручні умови для їх навчання, пересування, дозвілля, творчого розвитку та спілкування з однолітками. У нашому ліцеї вже є Центр емоційного розвантаження, створений для соціалізації дітей, також до карантину ми вже спробували проводити з дітьми тренінги, заняття в кімнаті арттерапії та гончарній майстерні. Якщо говорити про обладнання для створення комфортних умов для дітей з інвалідністю, то перше, що потрібне для їх зручного пересування - це підйомник, і зараз в рамках проєкту ми працюємо над тим, щоб у нашій школі такий встановили» - каже Катя, 15-річна чемпіонка спільноти.

У свою чергу батьки та вчителі підтвердили наскільки важливими для них є вебінари, організовані Save the Children у партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України. Тепер після всіх розмірковувань та пропозицій, які пролунали під час зустрічі, проєктна команда робитиме все можливе, щоб відповідати на потреби дітей з інвалідністю, їх сімей та вчителів ще ефективніше.

Залишайтесь з нами та слідкуйте за анонсами заходів, які ми проводимо в рамках проєкту «Інклюзивні послуги для всіх», що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України.

Категория: | Просмотров: 198 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0