Меню сайта


Меню сайта
«  Май 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 03.05.2024, 17:14:37
Главная » 2021 » Май » 7 » Як засоби масової інформації зображують дорослих та дітей з інвалідністю?
15:13:36
Як засоби масової інформації зображують дорослих та дітей з інвалідністю?

27 квітня в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх: розширення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на Сході України", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю», була  проведена зустріч з представниками ЗМІ, які висвітлюють тему людей з інвалідністю. Зустріч провів Пістейко Олександр, радник з питань інклюзії в Save the Children Україна, а темою стало:  “Як засоби масової інформації зображують дорослих та дітей з інвалідністю? Результати медіа-дослідження в Донецькій та Луганській областях”.

В 2019 році Save the Children розпочали реалізацію пілотного проекту “Інклюзивні послуги для всіх: посилення доступу до освіти та інших послуг для дітей з інвалідністю на сході України”. Однією з активностей проекту було проведення медіа дослідження з метою зрозуміти як місцеві ЗМІ зображують людей з інвалідністю та надати рекомендації, щодо поліпшення якості інформації та посилення залучення людей з інвалідністю до створення медіа матеріалів.
 

На початку зустрічі представникам ЗМІ була представлена презентація результатів дослідження, з наглядною демонстрацією кількості негативного, позитивного, або нейтрального використання термінології, пов’язаної з інвалідністю. Наступним етапом зустрічі стало, враховуючи результати дослідження, ознайомлення журналістів з основною, коректною термінологією, для того, щоб ЗМІ зображали осіб з інвалідністю та інклюзивне навчання гідно, та розширювали їх можливості. Окрім того, було надано рекомендації, які б допомогли якомога ефективніше провести діалог між людиною з інвалідністю та інтервьюєром під час зйомки сюжету.

На завершення зустрічі учасникам було запропоновано загальні рекомендації «Як зображати людей з інвалідністю в матеріалах ЗМІ». А саме: висвітлено проблему героїзації людини з інвалідністю, і висвітлення в ролі жертви родини такої людини, і навпаки. Також запропоновано користуватись допомогою громадських організацій людей з інвалідністю, як джерела нових ідей та експертних знань в дотичних темах, а також інформації про бар’єри та можливі варіанти  їх подолання.

Учасники відзначили надзвичайну інформативність та актуальність обговорених тем та подякували за зустріч.

Категория: | Просмотров: 137 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0