Меню сайта


Меню сайта
«  Июнь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Приветствую Вас, Гость · RSS 21.05.2024, 21:37:49
Главная » 2020 » Июнь » 25

Додаємо барв в сірі будні ізоляції.

     Карантин не зміг стати на заваді нашій програмі "Моральне зцілення та навчання за допомогою мистецтва (HEART)", яка набрала нових форм, проте не припинилась. Напруга під час постійного перебування вдома збільшується, і мистецтво зараз потрібне дітям Донецькою та Луганської області ще більше. Наші фасилітатори/-ки, які пройшли тренінг з використання цієї програми у лютому, використовують цей час ефективно та креативно. З квітня вони проводять заняття у рамках цієї програми з власними дітьми та з дітьми своїх родичів, включно з дітьми з інвалідністю та дітьми з особливими освітніми потребами (ООП). Це допомагає впоратись зі стресом під час ізоляції, сприяє закріпленню позитивних стосунків у сімї, роз ... Читать дальше »

Просмотров: 211 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

     Проект "Інклюзивні послуги для всіх", який допомагає сім’ям з дітьми з інвалідністю взяв участь в проєкті Save the Children in Ukraine, в якому ми реагуємо на пандемію COVID-19 на сході України. Близько 50 сімей отримали гігієнічні набори завдяки цим об’єднаним зусиллям.

«Ми були вражені великою кількістю приємних коментарів та слів вдячності від батьків. Це вперше вони отримують гуманітарну матеріальну допомогу. Вони були зворушені, що хтось думає про їх потреби, навіть такі буденні, і тим що предмети набору, справді, настільки ретельно підібрані. Гігієна потрібна щоденно, проте з пандемією потреба стає дуже гострою. Окрім того, мамам дітей з інвалідністю важко працювати та забезпечувати свою сім’ю. Таких доволі великих гігієн ... Читать дальше »

Просмотров: 201 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

17.06 прошла онлайн встреча:"Плоская стопа, варус, вальгус у ребенка: что делать?" спикер была София Каустова.
 

Было очень много информации,так как эта тема очень актуальна в наше время.Из за неправильного выбора обуви страдают наши ноги а в дальнейшем и все тело .

Сегодня были рассмотрены такие вопросы как :
-Строение детской стопы: в чем отличие от взрослой стопы
-Своды стопы: формирование и развитие.
-Как выглядит тело ребенка до 2 лет, с 3 до 8 лет.
-Функциональные тесты для детской стопы.
-Как самостоятельно проверить, соответствует ли развитие стопы ребенка нормам.

-Плосковальгусная стопа.
Мнимый вальгус и варус стоп. Как подобраться к истине.
-Полая стопа.
Ребенок ходит на «цЫпочках» что де ... Читать дальше »

Просмотров: 194 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

16.06.2020 пройшла онлайн-зустріч для батьків дітей проєкту «Інклюзивні послуги для всіх» з експерткою Катериною Стрий, психологинею, нейропсихологинею, авторкою розвиваючих методик.

     Говорили на тему: «Секрети гарної поведінки вдома». В результаті зустрічі батьки дізналися про причини поганої поведінки дитини та дізналися як навчити дитину справлятися з труднощами. Експерт показала відеоролик для розуміння поведінки дітей та відповіла на питання, котрі цікавили батьків. А також наприкінці зустрічі батьки залишили позитивні відгуки: «Приголомшливий тренінг, дякую», «Мега корисний тренінг! Велике дякую», «Дякую! Дуже цікаво».

... Читать дальше »

Просмотров: 204 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

     До представників проєкту звернулися батьки дітей з інвалідністю та члени ГО "Сила батьківських можливостей" за допомогою в створенні безбар’єрного середовища - повністю архітектурно недоступної автобусної зупинки Елма Сервіс, яка розташована по бульвару Краматорському.

     Сюди впродовж року приїздять з різних районів міста матусі з дітьми з інвалідністю та особливими освітніми потребами до Реабілітаційного центру "Оберіг", ДНЗ 84 та інклюзивного ліцею ім.В.Стуса 8.

     Сьогодні представники проєкту, члени Комітету доступності та мати з дитиною з інвалідністю пройшли шлях від зупинки до ліцею 8 та реабілітаційного ц ... Читать дальше »

Просмотров: 192 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

11.06.2020 пройшла онлайн-зустріч батьків дітей з інвалідністю, без інвалідності та особливими освітніми потребами (ООП) в рамках проєкту «Інклюзивні послуги для всіх», який реалізується Save the Children з партнерами ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» за експертної підтримки Національної Асамблеї людей з інвалідністю України з експерткою Катериною Стрий, психологинею, нейропсихологинею, авторкою розвиваючих методик.

Говорили на тему: «Гіперактивні діти вдома». В результаті батьки дізналися про цікаві факти, що стосуються розладів, які відносяться до синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ); про те, що потрібно робити, задля забезпечення потреб дитини. Батьки розглянули шкільні механізми, які допоможуть дітям, їх батькам та вчителям розкрити повністю потенціал дитини.

... Читать дальше »

Просмотров: 199 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

9.06.2020 пройшла онлайн-зустріч спеціалістів проєкту «Інклюзивні послуги для всіх» з експерткою Катериною Стрий, психологинею, нейропсихологинею, авторкою розвиваючих методик.

     Говорили на тему: «Як навчити дитину красиво писати». В результаті зустрічі спеціалісти дізналися про мотивацію дітей. Експерт показала багато вправ та відповіла на питання, котрі цікавили спеціалістів.

Залишайтесь з нами та слідкуйте за анонсами заходів, які ми проводимо в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх", що фінансується ... Читать дальше »

Просмотров: 194 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

 05.06.2020 відбувся моніторинговий візит менеджера програми та координатора проєкту у Донецькій області в навчальні заклади м. Сєвєродонецька: ЗОШ №11 та ДНЗ № 43, котрі є цільовими локаціями в проєкті «Інклюзивні послуги для всіх».

В ході зустрічей були передані набори PSS-матеріалів для проведення тренінгів за програмою «HEART”. А також було обговорення плану робіт та активностей на поточний місяць з регіональною командою Сєвєродонецька.

Залишайтесь з нами та слідкуйте за анонсами заходів, які ми проводимо в рамках проєкту "Інклюзивні послуги для всіх&quo ... Читать дальше »

Просмотров: 188 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

4.06.2020 пройшла онлайн-зустріч спеціалістів проєкту"Інклюзивні послуги для всіх" з експерткою Катериною Стрий, психологинею, нейропсихологинею, авторкою розвиваючих методик, засновницею і керівницею центру нейропедагогіки м. Київ. Говорили на тему: «Як навчити дитину слухати і чути?» Відгуки учасників дуже позитивні: «Дякую вам та тренеру. Ми всі вчимося працювати на дистанції. Звісно було хвилювання, но коли вебінар - ми отримали багато корисної інформації. Дякую за ваш труд». В результаті зустрічі спеціалісти дізналися як можливо навчити дитину прислухатися та діяти, повторювати, слухати, а також отримали дієві поради. Отримали відповіді на питання, яка хатня робота допомогає навчанню, плануванню, як залучити увагу дитини до занять у школі та як замотивувати першокласника.

Зали ... Читать дальше »

Просмотров: 191 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020

     Проєкт "Інклюзивні послуги для всіх", що фінансується шведською благодійною організацією RadioAid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО "Донецька обласна організація осіб з інвалідністю" та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України.

     3.06.2020 було проведено онлайн-зустріч з тренером Ганною Рощіною - логопед-дефектолог, дитячий психолог м.Дніпро. Тема тренінгу "Особливості основних нозологічних форм." Будо розглянуто такі нозології як: дефіцит уваги, гіперактивність, гіпоактивність, ММД, гіпердинамічний синдром, РАС. Було надано рекомендації на кожен день для організації комфортного середовища для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Тема була дуже цікава та ресурсна як для працівників освіти, так і для батьків особливих дітей.
     По закінченню зустрічі було дуже багато питань від учасників про методи, ... Читать дальше »

Просмотров: 207 | Добавил: Angelina_f | Дата: 25.06.2020