Меню сайта


Меню сайта
«  Февраль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 28.05.2024, 23:08:43
Главная » 2012 » Февраль » 17 » У Донецьку проведуть турнір з плавання для дітей інвалідів
09:05:33
У Донецьку проведуть турнір з плавання для дітей інвалідів

У Донецьку 18-19 лютого пройде VII міжнародний турнір з плавання для дітей з обмеженими фізичними можливостями на призи героя України Віктора Смірнова. Віктор Смірнов, який є 5-кратним паралімпійським чемпіоном з плавання серед незрячих спортсменів, пояснив, що цього року в турнірі братимуть участь більше 200 учасників.

Турнір пройде в басейні "Дельфін", який знаходиться за адресою проспект Маршала Жукова 2 в Куйбишевському районі, мікрорайон Октябрський. В суботу буде урочисте відкриття.

Всім по подарунку

Одна з організаторок Турніру Оксана Чернікова, яка очолює регіональний центр "Інваспорт", розповіла, що в перший день турніру будуть сюрпризи та цікавинки. "Кожна дитина виступить в 4 дистанціях, тому ніхто не залишиться без подарунків", - зазначила вона. У неділю турнір закриють нагородженням, а перед цим в басейні буде невеличка шоу-програма, до того ж, там виступить збірна Донецької області із синхронного плавання.

Сам герой України Віктор Смірнов додав, що цього разу буде на 30 відсотків більше учасників, 4 команди з Росії, виступи титулованих спортсменів. "Були б ще діти з інших країн, з Білорусі, Естонії, але у них немає людей. які супроводжували їх сюди", - зазначив він. Він додав, що дітей збирають поспілкуватися, а вже потім позмагатися.

Жоден басейн області не обладнаний для інвалідів

Володимир Мацик, заступник начальника донецького обласного спортивного управління, пояснив, що насправді жоден з 51 басейна області не пристосований для інвалідів. "Вони всі були побудовані ще за часів СРСР, тож переобладнати їх дуже важко, а всі чаші басейнів розташовані на другому поверсі", - зазначив він. Тож саме через це в турнірі беруть участь волонтери - студенти Донецького інституту фізичної культури та спорту. Вони допомагатимуть дітям як в готелі, так і в басейні.

Оксана Чернікова додала, що взагалі в регіональному клубі "Інваспорт", який є комунальним підприємством, зараз займається близько 450 дітей. А в області існує 10 його філіалів і більше 20 клубів для інвалідів.

Один з головних партнерів турніру - це спортклуб Індустріального союзу Донбасу. Павел Сліпушко, заступник директора спортклубу ІСД, зазначив, що бюджет змагань склав близько 100 тисяч гривень, він додав, що учасників розміщує готель "Централь", який зробив знижку у 40 тисяч гривень.

Чи готові ми до Євро-2012?

Наприкінці презентації Віктор Смірнов розповів про діяльність власного фонду та його плани на майбутнє. Виявляється, фонд зараз перевіряє на готовність для інвалідів об'єкти, які підготували до Євро-2012. Це і вокзал, і аеропорт. "Також у нас в планах створити службу підтримки для інвалідів", - пояснив 5-кратний паралімпійським чемпіоном з плавання серед незрячих.

Взагалі, ініціатива чудова. Але, якщо подивитися на тему взагалі, то дуже складно похвалити за щось обласну владу. Лікарні, які постійно мають відвідувати інваліди-колясочники, не те, що, не обладнані пантусом, а мають сходи, а кабінети розташовані на верхніх поверхах. Тому лікарі вимагають від хворих возити їх до інвалідів додому на машинах, а проходити медогляд та різноманітні комісії їм необхідно постійно. Що ж стосується, наприклад, нових автобусів та тролейбусів, які замовили до Євро-2012, то вони мають перевозити й інвалідів, за твердженням влади. Однак наші бордюри не є одного рівня з громадським транспортом, тому заїхати туди з узбіччя абсолютно неможливо. Годі й казати про музеї, концертні зали, пішоходні переходи та інші вуличні об'єкти.

Олена Федоренко

Категория: | Просмотров: 466 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0