Меню сайта


Меню сайта
«  Апрель 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 19.09.2024, 11:01:39
Главная » 2016 » Апрель » 27 » Ззустрічі з координатором проекту Українського розмовного клубу «Файно» Оксаною Муравльовою.
18:46:47
Ззустрічі з координатором проекту Українського розмовного клубу «Файно» Оксаною Муравльовою.

Вже традиційними стали зустрічі з координатором проекту Українського розмовного клубу «Файно» ОКСАНОЮ МУРАВЛЬОВОЮ. Цей проект 
став можливим з ініціативи СТАНІСЛАВА ЧОРНОГОРА, 

глави Краматорської міської організації «Фонд розвитку громади» при підтримці Української миротворчої школи. 
Метою даних зустрічей є формування національно - патріотичного виховання: спадкування духовних надбань українського народу, вивчення вікових традицій та героїчних сторінок історії українського народу та його Збройних сил, виховання моральної відповідальності за все, що робиться на рідній землі, палке прагнення боротися за розквіт, велич і могутність Батьківщини, готовності її захищати; утвердження принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, милосердя, патріотизму та інших доброчинностей.
Кожного вівторка протягом двох місяців працівники, слухачі та переселенці Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів з нетерпінням чекають пані Оксану. В цей день всі розмовляють лише українською. Кожна зустріч проходе дуже цікаво, насичено і різноманітно. Високий професійний рівень і доброзичливе ставлення до кожного зі слухачів Центру, вміння відмітити найменші успіхи слухачів, віра у їхню здатність подолати складнощі створює атмосферу довіри, слухачі абсолютно спокійно зізнаються в тому, що щось не зрозуміли. Сприймають це як мотивацію для подальшого розвитку. 


На зустрічах пані Оксано знайомить всіх присутніх з правилами правильної української вимови, орфографії, розповідає про творчий шлях українських поетів та письменників. Слухачі намагаються вголос виразно читати українські твори, промовляти скоромовки, а потім обговорювати їх. Сьогодні на заняття з пані Оксаною до Центру завітав науковий співробітник історико–художнього музею м. Дружківки ДМИТРО БІЛЬКО. Він ознайомив присутніх з життєвим шляхом і творчістю відомого українського дисидента, письменника та правозахисника ОЛЕКСИ ТИХОГО. 
Від імені слухачів та працівників Центру висловлюємо найщирішу вдячність Оксані Муравьовій та Станіславу Чорногору за організацію навчання вільного спілкування українською.


В перший день весни разом з координатором проекту Українського розмовного клубу «Файно» ОКСАНОЮ МУРАВЛЬОВОЮ слухачі та переселенці Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів приєдналися до вишивання рушника національної єдності. 
Рушник єдності - це унікальний твір, покликаний виконувати важливу соціальну місію: сприяти розквіту України та утвердженню національної гідності українців. Він повинен стати оберегом нації.
У рушникові все є справжнім, водночас гостро сучасним, злободенним і глибоко закоріненим в традицію. Все глибоко символічне, кожен елемент має своє конкретне значення, яке органічно вплітається в загальний змістовий лад. Рушник-це символ єдності сім`ї, символ любові до рідної землі. Він один з оберегів, символ краси нашої України.


Наші слухачі з зацікавленістю та патріотичним почуттям вишивали хрестик за хрестиком на рушникові, деякі з них вишивали вперше у житті. Спільне вишивання принесло велике задоволення і радість. 
А після вишивання пані Оксано продовжила навчати мелодійної української наших слухачів та ознайомила присутніх з життєвим шляхом і творчістю відомої української письменниці та поетеси, перекладача, культурного діяча Лесі Українки.

«В душі народу – «Кобзареве слово!». В Донбаському міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів продовжують проводити заходи, присвячені вшануванню пам’яті Великого Кобзаря. Волонтер Українського розмовного клубу «Файно» Окопна Вікторія Вікторівна розповіла про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка, познайомила слухачів з частиною його живописного спадку. Присутні всі разом читали улюблені віршовані рядки Великого Кобзаря, висловили свою любов та повагу до видатного сина українського народу. Година спілкування промайнула непомітно. З нетерпінням чекаємо наступної зустрічі.

Наближається головне Свято у християнській релігії — Великдень. І за звичаями і традиціями всі віруючі віддають данину поваги цього великого дня. Разом з пані Оксаною слухачі та переселенці нашого Центру вишивали хрестиком мішечкі для пасхальних яєць. Вишиті хрестиком роботи наповнили позитивом, надихнули творити далі.

 

Категория: | Просмотров: 443 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0