Меню сайта


Меню сайта
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 21.09.2024, 05:23:12
Главная » 2012 » Июнь » 28 » Всеукраїнський круглий стіл: "Права осіб з інвалідністю"
08:27:32
Всеукраїнський круглий стіл: "Права осіб з інвалідністю"

Відповідно до статуту та стратегії розвитку, Всеукраїнська громадська організація інвалідів (ВГОІ) "Інститут реабілітації та соціальних технологій” за підтримки Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України, партнерських організацій та установ організовувала та провела круглий стіл на тему: "Пенсійна реформа та права осіб з інвалідністю: проблеми та перспективи”. Цей захід відбувся 23 червня на базі Дніпропетровського обласного осередку за адресою: Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 26. Проведення круглого столу відбулося у рамках всеукраїнської (національної) соціальної програми. 

У роботі круглого столу взяли участь особи з інвалідністю, представники соціальних партнерів, які опікуються проблемами інвалідів та надали стислу інформацію стосовно послуг, що вони пропонують особам з інвалідністю.

Засідання відкрив голова Дніпропетровського обласного осередку ВГОІ "Інститут реабілітації та соціальних технологій” О.А. Забіра, який розповів присутнім про діяльність установи, якій виповнилось лише три роки, а нею організовано понад сто соціальних програм (заходів), спрямованих на підтримку інвалідів та ветеранів. Він констатував, що серед принципових досягнень організації є видання посібника "Права осіб з інвалідністю в Україні”, всеукраїнської газети "Газета інвалідів та ветеранів України. 

З вітальними словами виступили голова організації Я.Й. Мокрецький та її Почесний голова В.Л.Костюк. 

Заступник начальника Головного Управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації В.О. Сливна зупинилась на забезпеченні прав інвалідів з питань соціального захисту. 

Заступник начальника Управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області С.В. Легкодух доповіла про практичне пенсійне забезпечення інвалідів в Дніпропетровській області. 

Директор Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів В.В. Кузьмін зупинився на питанні працевлаштування інвалідів. 

Головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню Дніпропетровського обласного центру зайнятості поінформувала учасників засідання про стан виконання базовими центрами зайнятості області заходів щодо створення умов для трудової та професійної реабілітації інвалідів, про можливості державної служби зайнятості з питань підвищення конкурентоспроможності інвалідів на ринку праці, зокрема шляхом організації професійного навчання, працевлаштування з наданням дотацій за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; зупинилась на причинах, що ускладнюють працевлаштування осіб з інвалідністю в сучасних умовах ринку праці.

Представники ВГОІ "Інститут реабілітації та соціальних технологій” розкрили тему пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю в України, зупинившись, зокрема, на стратегії, принципах та напрямах пенсійного страхування та пенсійної реформи, забезпеченні соціальних пільг для інвалідів. Окремо було висвітлено питання соціальної політики у контексті захисту дітей з інвалідністю, зокрема можливості інклюзивної освіти.

В обговоренні питань, за якими виступали доповідачі, взяли участь присутні у залі особи з інвалідністю.

Резюмував підсумки заходу головний науковий консультант апарату Верховної Ради України В.І. Зіненко, який виказав надію, що і в подальшому всі відповідні служби і організації Дніпропетровщини будуть працювати у напрямку інтеграції осіб з інвалідністю у суспільне життя.

У заключному слові голова ВГОІ "Інститут реабілітації та соціальних технологій” О.А.Забіра подякував усім учасникам заходу та повідомив, що за наслідками заходу буде підготовлено та видано Збірник матеріалів круглого столу, до якого будуть включені тези учасників круглого столу.

В.В. Коровіцина, головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ

Дніпропетровський обласний центр зайнятості

Категория: | Просмотров: 573 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0