Меню сайта


Меню сайта
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 19.09.2024, 10:55:45
Главная » 2016 » Март » 1 » В рамках проекту ТЕАМ розпочалося навчання переселенців на курсах професійного навчання у Краматорську
19:01:37
В рамках проекту ТЕАМ розпочалося навчання переселенців на курсах професійного навчання у Краматорську

Всеукраїнське громадське об'єднання «Національна Асамблея інвалідів України» спільно з Українською асоціацією фізичної терапії та UCP Wheels for Humanity (США) за підтримки Агентства міжнародного розвитку Уряду США (USAID) продовжують реалізувати Міжнародний проект «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації».

Так, у Донецькій області, м. Краматорськ, де головним партнером даного проекту виступає Донецька обласна організація інвалідів, у лютому цього року на короткотривалі курси професійної підготовки направлені чотири внутрішньо переміщені особи: Олексій Носенко, Віталій Зайцев, Світлана Ковальова та Ірина Кошелева. Трьом з них вже оплачено навчання за рахунок USAID на курсах за спеціальностями “Оператор комп'ютерного набору” та “Оператор комп'ютерної верстки”. Навчання розпочнеться з березня 2016 р. у Інституті підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, що розташований у м. Краматорськ Донецької області.

Закінчивши курс навчання, учасники проекту отримають можливість працевлаштуватися або розпочати власну справу за обраним у ІПК фахом, адже всі вони після вимушеного переїзду до Краматорська ще й досі безробітні, і дуже переймаються тим, що не можуть фінансово забезпечувати себе та свої родини.

- Для мене, - зазначив переселенець із Донецька Олексій Носенко, - дуже важливо освоїти ті комп'ютерні програми, які знадобляться мені у моєму новому бізнесі. Тому я дуже вдячний організаторам проекту за можливість бути його учасником. Маю намір також взяти участь у тренінгу з відкриття власної справи та отримати грант на придбання необхідного мені обладнання.

Окрім вище названих , бажання пройти курс професійного навчання та отримати нову спеціальність виявили ще шестеро переселенців, які відвідали офіс проекту у Краматорську на початку лютого. Зараз ведуться переговори з директором ДОУ “Інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів” Л.А.Останковою щодо можливості складання нових угод між закладом, ВГО НАІУ та кандидатами на навчання.

Говорить директор інституту Лариса Останкова: “Сподіваємось, що всі слухачі наших курсів будуть старанними учнями, і в подальшому з користю застосують отримані ними знання в роботі. А наш заклад завжди готовий надати вимушеним переселенцям з інвалідністю якісні послуги”.

В цілому за допомогою щодо працевлаштування та професійної реабілітації до координаторів проекту ТЕАМ у м. Краматорськ у лютому звернулося понад 20 громадян. Дві жінки були направлені до супермаркету “Брусничка, керівництво якого повідомило нас про наявність в ньому вакансій для осіб з інвалідністю, 17 відвідувачів заповнили анкети ВПО та отримали консультативну допомогу, шестеро написали заяви щодо участі у тренінгу НАІУ з відкриття власної справи, який відбудеться 23-25 березня у м. Харків. Розіслано резюме 20 здобувачів роботи на підприємства м. Краматорськ, Слов'янськ, Красноармійськ та Дружківка. Відбулося декілька зустрічей з потенційними роботодавцями та керівниками учбових закладів. Три особи з інвалідністю з числа вимушених переселенців працевлаштовані.

Робота над проектом триває.

Надія Поламарчук, представник ВГО НАІУ у Донецькій області.

На фото:

1. Зустріч ВПО з потенційними роботодавцями.

2. Грузіна Тетяна і Тимко Лариса направлені до супермаркету

“Брусничка” з приводу можливого працевлаштування

3. Заповнення анкет ВПО переселенцями з м. Горлівка

4. Директор ІПКПК Л.А.Останкова під час переговорів щодо укладання договору про навчання з переселенцем з м. Донецьк.

Категория: | Просмотров: 449 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0