Меню сайта


Меню сайта
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 18.09.2024, 02:48:42
Главная » 2016 » Ноябрь » 22 » У Краматорську відбувся бізнес-тренінг Якорьдля людей з інвалідністю
20:23:26
У Краматорську відбувся бізнес-тренінг Якорьдля людей з інвалідністю

17-19 листопада у Донбаському МЦПРІ, м. Краматорськ, відбувся 3-денний бізнес-тренінг з соціального підприємництва «Започаткування власної справи: теоретичні основи та практичні аспекти».

Це вже другий у цьому році тренінг, який проводиться в Краматорську Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України в рамках реалізації в Україні міжнародного проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації».

  В рамках проекту учасники бізнес-тренінгу  матимуть можливість взяти участь у конкурсі на отримання міні-гранту для відкриття власної справи.

  Виконавці проекту: UCPWheelsforHumanity (США), Всеукраїнське громадське об'єднання «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» (НАІУ) та Українська асоціація фізичних терапевтів. Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID.Проект має на меті підтримку зайнятості та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України, надання реабілітаційних послуг особам з порушенням опорно-рухового апарату, в т.ч. шляхом їх участі в таборах активної реабілітації.

  У заході взяли участь 25 осіб, що є внутрішньо  переміщеними особами з інвалідністю, які залучилися до проекту,  і мають за мету отримати міні - грант для започаткування або розширення бізнесу. Це дуже важливо для вимушених переселенців з інвалідністю, які тривалий  час  не можуть знайти гідну роботу та утримувати власні родини.

  Цього разу учасниками тренінгу стали також переселенці, які після двох років поневірянь нещодавно повернулися на Донеччину з Одещини і за сприяння обласної влади поселилися у санаторії «Святі гори» м.Святогірськ.

   Організаційні питання щодо прийому,  поселення, харчування  учасників  у пристосованому  під потреби людей з інвалідністю Центрі реабілітації, забезпечили координатор проекту Н. С. Поламарчук, директор ДМЦПРІ С.О.Фоміна, представники ДООІ та фахівці центру.

  Провели захід  спеціаліст секретаріату ВГО НАІУ Олена Гриб і  викладач Дніпропетровського центру професійної освіти Державної служби зайнятості Катерина Федотова.

     У програму 3-денного заходу були включені лекції та практичні заняття на актуальні для майбутніх підприємців теми:

Законодавче регулювання підприємництва. Види та критерії вибору організаційно-правової форми підприємницької діяльності. Порядок реєстрації суб’єктів господарської діяльності.

Ліцензування та дозвільна діяльність.

Загальні засади оподаткування підприємницької діяльності в Україні. Спрощена система оподаткування. Єдиний податок. Порядок нарахування ЄСВ. Оформлення електронного цифрового підпису. Звітність суб’єктів підприємницької діяльності (СПД) на спрощеній системі оподаткування.

Загальна система оподаткування. Податок на доходи фізичних осіб. Військовий збір. Податок на додану вартість. Сплата та адміністрування. Звітність СПД на загальній системі оподаткування.

Поняття та зміст бізнес-планування. Структура бізнес-плану. Резюме. Характеристика підприємницької діяльності. Розрахунок заробітної плати працівникам. Аналіз ринку. Маркетинговий план (збут та реалізація продукції, споживачі, конкуренти, ціноутворення, рекламна діяльність). Фінансовий план. Точка беззбитковості бізнес-проекту.

Воркшоп «Проектування бізнес моделі власного бізнесу».

Навчання було проведено в інтерактивному форматі, який включає в себе не тільки проведення лекцій, а й презентації, групові дискусії, відео і тематичні дослідження.  Третього дня під керівництвом тренера учасники практикувались у розробці власних бізнес-планів, обговорили свої бізнес-ідеї з більш досвідченими колегами. 

Олена Гриб надала учасникам заходу корисну інформацію щодо тонкощів використання в бізнесі різноманітних рекламних засобів.

 По закінченні заходу учасники отримали сертифікати.

ВІДГУК ПРО ЗАХІД  щодо рівню його організації та якості подання навчального матеріалу від всіх учасників висловила Алла Обушко, ВПО з м. Горлівка, яка нещодавно повернулася до м. Святогірськ з Одещини:

  “Все пройшло на найвищому рівні.  Сподобалось місце проведення та проживання - Донбаський МЦПРІ, де все пристосовано під потреби людей з інвалідністю. Отримали велику кількість корисних знань, дуже потрібних для підприємницької діяльності,  особливо для починаючих підприємців, знайшли тут багато друзів. Особлива подяка тренерові Катерині за високопрофесійну подачу навчальних матеріалів.

  Усі лекції надавалися дуже грамотно, доступною, зрозумілою для початківців мовою.

  Щиро дякуємо організаторам та тренерові за корисний захід та можливість спілкування з колегами, подарований гарний настрій!

                       Н. Поламарчук, представник ВГО НАІУ у Донецькій області.

 

 

Категория: | Просмотров: 486 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0