Меню сайта


Меню сайта
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 19.09.2024, 11:03:49
Главная » 2016 » Июль » 5 » Шлях до успіху – через власну справу
09:23:07
Шлях до успіху – через власну справу

Шлях до успіху – через власну справу

З 23 по 25 червня у Краматорську Донецької області пройшов  триденний бізнес-тренінг із соціального підприємництва «Започаткування власної справи: теоретичні основи та практичні аспекти”.

ВГО  «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) спільно з UCP WheelsforHumanity (США) та Українською асоціацією фізичних терапевтів реалізує в Україні Міжнародний проект  «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID.

В рамках проекту  було передбачено проведення п’яти 3-денних бізнес-тренінгів  з соціального підприємництва «Започаткування власної справи: теоретичні основи та практичні аспекти». Чотири  бізнес-тренінги пройшли раніше в Харкові, Дніпропетровську, Вінниці та Львові, а п’ятий нещодавно відбувся в місті Краматорськ Донецької області на базі Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів.

  Відтепер учасники бізнес-тренінгів мають  можливість взяти участь у конкурсі на отримання міні-гранту для відкриття власної справи. Це дуже важливо для вимушених переселенців з інвалідністю, які тривалий  час  не можуть знайти гідну роботу та утримувати власні родини. Тому започаткування та відкриття власної справи для багатьох з них - це єдино реальний шлях до успіху та повноцінного незалежного життя.

  У тренінгу взяли участь понад 20 осіб, що є внутрішньо переміщеними особами з інвалідністю, у т.ч. учасники АТО, цивільні постраждалі в зоні АТО, які отримали інвалідність, та члени їх сімей з  Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей.

 Прийом, доставку з вокзалу до Центру реабілітації інвалідів, поселення у комфортних двомісних кімнатах, пристосованих під потреби людей з інвалідністю, харчування та організацію дозвілля на солоних озерах Слов’янського курорту забезпечили координатор проекту Н.С.Поламарчук, директор ДМЦПРІ С.О.Фоміна ,представники ДООІ та фахівці центру.

  Провели захід генеральний секретар ВГО “Національна асамблея інвалідів України”  В.М.Назаренко, головний спеціаліст секретаріату ВГО НАІУ О.Ю. Поліщук і  викладач Дніпропетровського центру професійної освіти Державної служби зайнятості К.О.Федотова.

     У програму 3-денного заходу були включені лекції та практичні заняття на актуальні для майбутніх підприємців теми:

Законодавче регулювання підприємництва. Види та критерії вибору організаційно-правової форми підприємницької діяльності. Порядок реєстрації суб’єктів господарської діяльності.

Ліцензування та дозвільна діяльність.

Загальні засади оподаткування підприємницької діяльності в Україні. Спрощена система оподаткування. Єдиний податок. Порядок нарахування ЄСВ. Оформлення електронного цифрового підпису. Звітність суб’єктів підприємницької діяльності (СПД) на спрощеній системі оподаткування.

Загальна система оподаткування. Податок на доходи фізичних осіб. Військовий збір. Податок на додану вартість. Сплата та адміністрування. Звітність СПД на загальній системі оподаткування.

Поняття та зміст бізнес-планування. Структура бізнес-плану. Резюме. Характеристика підприємницької діяльності. Розрахунок заробітної плати працівникам. Аналіз ринку. Маркетинговий план (збут та реалізація продукції, споживачі, конкуренти, ціноутворення, рекламна діяльність). Фінансовий план. Точка беззбитковості бізнес-проекту.

Також було організовано воркшоп «Проектування бізнес моделі власного бізнесу».

Навчання було проведено в інтерактивному форматі, який включає в себе не тільки проведення лекцій, а й презентації, групові дискусії, відео і тематичні дослідження.

На третій день підготовки учасники під керівництвом тренера практикувались у розробці власних бізнес-планів. Вони також   обговорили свої бізнес-ідеї з більш досвідченими колегами на тему ризиків і питань, пов'язаних з підприємницькою діяльністю. Зокрема, власним досвідом із створення та подальшої діяльності підприємства інвалідів “Злагода” поділилася  Надія Поламарчук, а Олена Поліщук надала учасникам заходу корисну інформацію щодо тонкощів використання в бізнесі різноманітних рекламних засобів. Директор ДМЦПРІ Світлана Фоміна також поділилася з учасниками досвідом із само зайнятості кращих слухачів центру, а потім   запросила  всіх бажаючих пройти згодом професійну реабілітацію та навчання у цьому закладі.

 По закінченні заходу учасники отримали сертифікати.

Про те, наскільки корисним виявився тренінг для майбутніх підприємців, про ділову та водночас вільну атмосферу, яка панувала на заході протягом всіх трьох днів, їх особисті враження   краще за все, звичайно ж,  можуть розповісти самі учасники, тому надаємо їм слово.

Отже, ВІДГУКИ учасників тренінгу:

Федорова Лариса, переселенка з інвалідністю з м. Горлівка, яка мешкає зараз у м. Каменську (Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області:

  - Я планую започаткувати власну справу з ремонту одягу. Шиття та крій  - це моє давнє хобі, навички  в цьому напрямку в мене є,  до того ж, я закінчила професійні курси закрійників, на які мене направило Дніпровське УСЗІ,  і тепер я хочу заробляти на цьому гроші. Я дуже хотіла взяти участь у тренінгу, і дуже  задоволена, що це моє бажання здійснилось. 

Висловлюю велику  вдячність організаторам бізнес-тренінгу  в особі координатора проекту – генерального секретаря НАІУ Вікторії Назаренко, координатора  в м. Краматорськ  Надії  Поламарчук, директора ДМЦПРІ Світлани Фоміної  за зразкові умови проведення заходу і проживання. Окрема подяка бізнес-тренерові Катерині Федотовій за грамотне та змістовне розкриття теми заходу.

  Коюда Ніна, голова громадської організації інвалідів з м. Авдіївка, інвалід 1 групи:

  -  У моєму рідному місті  вже 2 роки не припиняються обстріли з боку незаконних озброєних формувань так званої ДНР. Дві треті з 35-тисячного населення міста покинули його. Багато розрухи, роботи нема, але ж інвалідів ніхто особливо ніде не жде, і люди повертаються, бо діватись їм нікуди. Доводиться виживати і в таких страшних умовах. Я приїхала на тренінг, аби отримати знання з відкриття власної справи і передати ці знання колегам. У нас при організації створено масажний кабінет, і ми вирішили розширити його діяльність, щоб надати можливість заробляти гроші людям з інвалідністю. Тому цей тренінг нам дуже потрібен.

Щодо організації заходу: все пройшло на найвищому  рівні.  Особливо сподобалось місце проведення та проживання - Донбаський МЦПРІ, де все пристосовано під потреби людей з інвалідністю.

  Щиро дякую організаторам та тренерові за корисний тренінг та чудову дозвільну програму, можливість спілкування з колегами, подарований гарний настрій!

  Баган Олександра, інвалід по зору 1гр.,м.Краматорськ:

- Сердечне  спасибі організаторам, координаторам - людям, які вірять нам і надають можливість розвиватися. Все було прораховано до найменших деталей. Ми отримали велику кількість корисних  знань, які обов’язково будемо використовувати у підприємницькій діяльності. А ще я знайшла тут багато друзів. Особлива подяка тренерові Катерині за високопрофесійну подачу навчальних матеріалів. Цей тренінг нам дуже потрібний!

 Конько Валерія, переселенка з м. Авдіївка, інв. 1 гр., слухачка ДМЦПРІ:

 - Тренінг був дуже цікавим і пізнавальним! З нетерпінням чекаю наступного дня.

Курочка Тетяна, переселенка з Луганської обл., інвалід 1 гр.:

- Тренінг дійсно корисний і цікавий. Всі теми нам дохідливо пояснювали, чітко і ясно відповідали на наші запитання. Дякую за високий професіоналізм тренерів Катерині, координаторам НАІУ і ДМЦПРІ - за організацію заходу на європейському рівні.

Ярославська Оксана, переселенка з м. Горлівка, інв. 3 гр.:

- Щира подяка всім організаторам: було цікаво, весело, корисно. Отримали колосальні стартові знання для відкриття власного бізнесу.

 Шершиков Ігор, переселенець з м. Донецьк, мешкає в м. Святогірськ, інв.3 гр.:

 - Тренінг  дуже корисний і професійно організований. Пізнав для себе багато нового, всі теми - саме ті, які потрібні починаючим підприємцям. Сподобався Центр - чистий, затишний, світлий, зручний. Радий, що став  учасником заходу та учасником проекту ТЕАМ в цілому, і сподіваюсь на отримання гранту. А всім учасникам бажаю успіхів у бізнесі!

Бабич Володимир, заст. голови ГО “Союз ветеранів АТО Донбасу”, переселенець з м.Донецьк: “Надзвичайно вразила атмосфера тренінгу - водночас робоча і комфортна для спілкування та дискусій. Але все-таки, три дні для такого об’єму інформації, яку нам надали, малувато.  Я б ще попрацював додатково 2 дні”.

Рубан Микола, переселенець з Луганської області, інв.2 гр.: “Три дні тренінгу виявились  дуже насиченими, було розглянуто багато практичних питань стосовно підприємницької діяльності, серед яких - оподаткування та написання бізнес-плану. Ми мали робочі зошити, де були викладені всі матеріали тренінгу, з нами проводили дуже корисні практичні заняття.  Тренінг - це реальна допомога нам, як майбутнім підприємцям, у започаткуванні  власної  справи.

          За інформацією прес-служби ДООІ.

 

На фото:

Відкриття тренінгу. З привітанням до учасників звертається координатор проекту -

генеральний секретар ВГО НАІУ Вікторія Назаренко.

Робочий момент заходу. Викладач  Катерина Федотова проводить практичні заняття в інтерактивному форматі.

Всі учасники тренінгу після його завершення отримали сертифікати міжнародного зразку.

 

 

 

 

 

 

Категория: | Просмотров: 567 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0