Меню сайта


Меню сайта
«  Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 21.05.2024, 07:12:29
Главная » 2020 » Ноябрь » 6 » Проєкт «Інклюзивні послуги для всіх»
23:35:36
Проєкт «Інклюзивні послуги для всіх»

25 вересня 2020 у м. Краматорськ в ДРУЦКРОІ «Донбас» (Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас») пройшов керівний комітет проекту Music Aid за участю учнів та спеціалістів Ліцею № 8, батьків, менеджерів регіональної команди проекту та представника Save the Children.

Учні ліцею №8, які приймають участь в активності «Чемпіони Громад» розповіли про реалізацію заходів із підвищення обізнаності в навчальному закладі та громаді з таких тем, як захист прав дитини, гендерна рівність та інклюзивна освіта. Зі слів дівчат, їм вдалося створити на базі ліцею студію скраббукінгу де діти ліцею, включаючи дітей з особливими освітніми потребами можуть створювати креативні листівки, робити розписи на футболках і еко торбинках, спілкуватися та весело проводити час.

«Ми проводимо майстер класи з розпису та малювання для дітей з особливими освітніми потребами нашого ліцею. Вони створюють свої роботи, а ми підтримуємо їх. Це дуже захоплюючий процес під час якого всі діти включаються в світ творчості» - поділилася досвідом одна із Чемпіонок.

Що до подальшої реалізації активності, дітьми та вчителями були запропоновані наступні ідеї: створення у ліцеї «вільної бібліотеки» де учні будуть обмінюватися літературою, в тому числі з прав дитини, гендерної рівності та інклюзії, а також «ігротеки» з настільними іграми для проведення вільного часу на перервах.

«Ідея «вільної бібліотеки» самі у свободі вибору. Її не буде ніхто контролювати з дорослих. Приніс свою книгу - береш чужу», зазначає вчителька Ліцею №8.

«На перервах було б цікаво пограти у щось. Нам подобаються настільні ігри - це відволікає від втоми. І коли бачиш як хтось грає в «уно» чи «мафію» - хочеться приєднатися» - підтримала ідею створення ігротеки одна з учениць Ліцею.

Однак, який саме наступний проект буде реалізований на базі Ліцею чемпіонами, поки залишається загадкою. Вчителі і координатори очікують від дітей нові ідеї та будуть допомагати дітям в реалізації та написанні проектів. Вже скоро ми дізнаємося, що саме підготували Чемпіони Громад.

Серед інших тем були обговорення «індивідуальних планів для дітей із особливими освітніми потребами» які складають вчителі ліцею за участю батьків для поліпшення доступу дітей до навчання та кращої адаптації навчальних матеріалів. Вчителі розповіли про успіхи та труднощі із закупками нових матеріалів. Серед труднощів назвали відсутність деяких матеріалів для дітей з ООП у продажу. Координатори проекту пообіцяли посприяти у вирішенні цих проблем та пришвидшити процес закупівель.

Під кінець зустрічі представник Save the Children, наголосив на тому, що всі активності проекту Music Aid мають на меті поліпшити доступ дітей до інклюзивної освіти та подякував всім учасникам комітету за продуктивну і по родинному теплу зустріч. Зустріч пройшла за всіма правилами безпеки - учасникам надали індивідуальні засобі захисту - маски та дизенфектори.

Залишайтесь з нами та слідкуйте за анонсами заходів, які ми проводимо в рамках проекту «Інклюзивні послуги для всіх», що фінансується шведською благодійною організацією Radio Aid, реалізується міжнародною гуманітарною організацією Save the Children в партнерстві з ГО «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю» та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України.

Категория: | Просмотров: 171 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0