Меню сайта


Меню сайта
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 19.09.2024, 10:54:59
Главная » 2016 » Декабрь » 20 » Історія успіху.
21:40:02
Історія успіху.

Історія успіху.

Учасник проекту ТЕАМ Микола Рубан:  «Ідею для власної справи запозичив у друзів під час бізнес – тренінгу з соціального підприємництва»     

Поштовх впевненості до заняття власною справою учасник Міжнародного проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної / фізичної реабілітації»  від Донецької області переселенець з інвалідністю І групи Микола Рубан отримав на бізнес-тренінгу з соціального підприємництва, якій відбувся  в червні 2016 р. в м. Краматорськ.

Спочатку Микола планував відкрити шевськумайстерню  і вже потроху ремонтував взуття членам організації інвалідів та сусідам. Але ознайомившись з досвідом учасників тренінгу, які вже працюють у сфері  нігтьового сервісу, та отримавши додатковий багаж знань, він незабаром дійшов висновку, що мистецтво нейл – арт – це саме його покликання, і вирішив  спробувати свої сили саме в цьому напрямку. Ідею підтримала і наречена Миколи  - Рита, майстер –перукар салону краси.

Взагалі Микола – натура артистична. В минулому він був артистом Луганського обласного козачого кінного театру», успішну кар’єру в якому йому довелося перервати через травму після ДТП. І в подальшому, не зважаючи на інвалідність, Микола не втратив своїх творчих здібностей. Він став займатися спортивними танцями  на візках, виступати на конкурсах, брати участь у спортивних змаганнях та інших заходах для людей з інвалідністю. Вміє керувати автомобілем, закінчив курси водіїв класу «В» при Донбаському міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів. Освоїв комп’ютер,  і веде сайт Донецької обласної організації людей з інвалідністю.

Ось такий він - надзвичайно талановитий, щирий, привітний, доброзичливий, дуже красивий і водночас дуже скромний, наш Миколай!

Наступним його кроком на шляху до власної справистав курс навчання у досвідченого майстра нігтьового дизайну Віки Круліковської, який Микола закінчив та отримав відповідний диплом.

Розпочав він практикувати своє нове вміння на подругах та знайомих. Першим клієнтом стала, звичайно ж, Рита. Саме її поради і бездоганний смак допомогли Миколі швидко освоїти техніку апаратного манікюру, моделювання,  нарощення та корекції нігтів. Хлопець старанно працював над тим, аби ніжні ручки коханої дівчини були ідеально доглянутими, і досяг-таки поставленої мети: відтепер нігтики у Рити  – це справжній витвір мистецтва! До того ж, вона має можливість  втілювати у життя будь-які власні “нігтьові капризи” коли заманеться, адже її дизайнер манікюру завжди поруч!

Успішні спроби у новій справі надихнули майбутнього підприємця на подальші кроки. Склавши бізнес – план з відкриття кабінету манікюру та педикюру, в листопаді цього року Микола подав до Грантового комітетузаяву на участь у конкурсі на отримання міні-грантів від Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України. Він впевнений, що стане переможцем конкурсу і отримає-таки бажаний міні-грант на придбання нового сучасного обладнання, інструментів та матеріалів, які потрібні йому у подальшій роботі та задля розширення асортименту послуг.

Микола Рубан вдячний кейс-менеджерам проекту ТЕАМ Вікторії Назаренко (НАІУ) та Надії Поламарчук (м.Краматорськ) за фахову допомогу, надання корисної інформації та активну підтримку у залученні до самозайнятості.

Бажаємо і йому  успіхів у власному старті!

Т. Немченко, Донецька обласна організація  людей з інвалідністю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категория: | Просмотров: 503 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0