Меню сайта


Меню сайта
«  Апрель 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 19.09.2024, 10:59:59
Главная » 2016 » Апрель » 22 » Громадські організації інвалідів Донеччини взяли участь у Всеукраїнській акції «Потяг єднання «Труханівська січ»
21:44:19
Громадські організації інвалідів Донеччини взяли участь у Всеукраїнській акції «Потяг єднання «Труханівська січ»

20 квітня з м. Київ на Донбас вирушив агітаційний потяг, який впродовж 10 днів курсуватиме містами Донеччини в рамках Всеукраїнської акції, ініційованої низкою  громадських та волонтерських організацій України «Потяг єднання «Труханівська січ». Неординарний проект заходу, покликаний об'єднати Схід і Захід країни, сформовано  під егідою Президента України Петра Порошенка. Його мета, за словами ініціаторів, - просвітницька робота у звільнених містах Донбасу.

 «Екіпаж» агітпотягу – волонтери, громадські діячі, художники, музиканти, вчителі, представники ЗМІ, учасники АТО і навіть священники.

Склад потягу налічує дев’ять  вагонів, з них два -  кінозали, де жителям міст Донецької області будуть показувати українські мультики, кінофільми, репортажі журналістів. Ще три вагони заповнені подарунками для дітей та українських військових від жителів центральних і західних областей.

І ось, 22 квітня 2016 року, волонтерський агітаційний потяг  "Труханівська січ"  прибув на Краматорський залізничний вокзал, побувавши до цього в Києві, Полтаві, Слов'янську. Прибув він до  міста о сьомій ранку, а урочиста зустріч краматорчан із гостями відбулася на вокзальній площі трохи пізніше, о дев’ятій годині. Зустрічати волонтерів прийшли заступник міського голови Наталія Чукова, представники громадських організацій, школярі, студенти та звичайні мешканці, які вважають себе патріотами своєї держави.

Звучав оркестр. Гостям, за звичаєм, піднесли коровай, після чого всі присутні виконали гімн України.

Примітно, що найстаршому учаснику агітпотягу -  за сімдесят, а найменшому - всього дев’ять років. Отже, для добрих справ не існує вікових обмежень.

Після завершення урочистої частини зустрічі волонтери провели екскурсію по вагонах, після чого з просвітницькою місією вирушили до навчальних закладів та військових частин Краматорська.

Активну участь у цих заходах взяли представники громадських організацій інвалідів Краматорська та області, слухачі і викладачі Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категория: | Просмотров: 651 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0