Меню сайта


Меню сайта
«  Февраль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 19.09.2024, 10:59:29
Главная » 2016 » Февраль » 10 » 9 лютого 2016 року відбулося засідання Донецького обласного координаційного комітету
16:06:29
9 лютого 2016 року відбулося засідання Донецького обласного координаційного комітету

9 лютого 2016 року відбулося засідання Донецького обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення в оновленому складі, за участю представників органів державного управління, профспілок та роботодавців. Також був запрошений начальник відділення у Донецькій області Національної служби посередництва та примирення Артур Хімчак.

Засідання відкрив т.в.о. заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Донецький обласний координаційний комітет сприяння зайнятості населення є постійно діючим незалежним тристороннім органом в системі соціального партнерства.

Директор обласного центру зайнятості Валентина Рибалко доповіла членам комітету про стан сучасного регіонального ринку праці та перспективи його розвитку: «Протягом минулого року послугами служби зайнятості Донецької області скористалися 72 тис. осіб. Серед безробітних майже третину становили особи, що належать до соціально вразливих категорій населення (серед яких є інваліди, внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в АТО). А це 20,1 тис. осіб».

Спостерігається низький рівень та обсяги зайнятості населення, зростання кількості працівників, попереджених про заплановане масове вивільнення, скорочується попит на працівників практично в усіх видах економічної діяльності та по основних розділах класифікації професій, зростає дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили.

Проте, Донецька обласна служба зайнятості має інструменти і ресурси для пом’якшення ситуації на ринку праці та намагається забезпечити виконання завдань щодо сприяння зайнятості населення. «За допомогою обласної служби зайнятості отримали роботу майже 22,3 тис. осіб. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 9,2 тис. безробітних. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили більше, ніж 6,9 тис. безробітних. 457 громадян започаткували власну справу шляхом отримання інформаційно-консультаційної допомоги та фінансової підтримки», - зазначила Валентина Рибалко.

Крім того, були розглянуті питання професійної орієнтації населення, як інструмента збалансування регіонального ринку праці, а також щодо визначення тривалості компенсації витрат роботодавцю на оплату праці, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, з категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, зазначених у першій частині статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» та інші.

Відбулася жвава дискусія між членами координаційного комітету. Була прийнята резолюція щодо розробки плану спільних дій, пріоритетних та стратегічних напрямків діяльності відносно поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення Донецької області, посилення профорієнтаційної роботи серед молоді з метою забезпечення збалансованості регіонального ринку праці та уникнення дефіциту кадрів, впровадження нових ефективних форм зайнятості з урахуванням тенденцій в економіці області.

Категория: | Просмотров: 357 | Добавил: Angelina_f | Теги: | Рейтинг: 0.0/0