Меню сайта


Меню сайта
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 16.05.2024, 00:09:12
Главная » 2012 » Ноябрь » 8 » Раїса Богатирьова: В планах держави - розбудова мережі сучасних медико-реабілітаційних центрів у всіх регіонах
08:43:30
Раїса Богатирьова: В планах держави - розбудова мережі сучасних медико-реабілітаційних центрів у всіх регіонах
Херсонська область буде залучена в якості пілотного проекту для розбудови медико-реабілітаційних центрів в інших областях України. Про це заявила Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час робочої поїздки на Херсонщину. 
Раїса Богатирьова відвідала Міжнародну клініку відновлювального лікування професора Володимира Козявкіна "InterMedicalEcoCity" та ознайомилася з ходом та перспективами будівництва унікального мультифункціонального реабілітаційного центру, перша черга якого вже збудована.

                                       
Через півтора року, коли медичне Еко-місто запрацює на повну потужність, заклад зможе приймати на лікування, реабілітацію та оздоровлення до 1000 пацієнтів щодня, наголосила Раїса Богатирьова. Віце-прем'єр-міністр звернула увагу на той факт, що потреба у створенні в Україні потужного реабілітаційного центру дуже велика. Адже при тому, що 10% громадян, які мають захворювання нервової системи, потребують невідкладної медичної допомоги, близько 90% хворим необхідна вчасна та якісна реабілітація.

"Медична реабілітація - необхідна складова лікування важких захворювань після надання хворому спеціалізованої допомоги, оскільки є ефективним засобом повернення людині здоров'я", - підкреслила Раїса Богатирьова. Інтенсивний розвиток цього напряму, за її словами, дозволить набагато зменшити витрати на лікування хворих, знизити рівень інвалідності, прискорити відновлення працездатності. Функціонування та розбудова Еко-міста "InterMedicalEcoCity" сприятиме активному розвитку фундаментальних та прикладних аспектів реабілітаційної медицини, більш широкому впровадженню їх у практику охорони здоров'я. Це, у свою чергу, на переконання Віце-прем'єр-міністра, слугуватиме підґрунтям для розбудови сучасних багатопрофільних медико-реабілітаційних центрів, в яких буде надаватися спеціалізована консультативно-діагностична, неврологічна та реабілітаційна допомога дорослим та дітям, і в інших регіонах України.

Як зазначалося під час спілкування Віце-прем'єр-міністра з медиками, "InterMedicalEcoCity" є інноваційним медичним пілотним проектом, науково-методичний супровід якого здійснює Національна академія медичних наук України та Міжнародна клініка відновного лікування професора Володимира Козявкіна (м. Трускавець), який є розробником методики інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації. Метод Козявкіна - високоефективна технологія лікування пацієнтів з дитячим церебральним паралічем, остеохондрозом та наслідками травм і органічного ураження нервової системи. Понад 20 тисяч пацієнтів, включаючи 8 тисяч хворих з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, США та багатьох інших країн світу, пройшли курс реабілітації за цією системою. В природно-лікувальних умовах Арабатської Стрілки, що на Херсонщині, ефективність цієї методики значно підвищиться. Оскільки ця місцевість має унікальне поєднання природно-кліматичних умов, термальних мінеральних вод та лікувальних грязей.

Крім того, в рамках візиту до Херсонської області Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової було підписано Меморандум про співпрацю між обласною державною адміністрацією та Національною академією медичних наук України про надання високоспеціалізованої медичної допомоги жителям Херсонської області, яку вони отримуватимуть в 28 медичних закладах Академії за кошти, виділені з державного бюджету. Таким чином, зазначив президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк, Херсонщина отримала 1060 квот на безкоштовне лікування в медичних закладах Академії. Згідно підписаного Меморандуму, хворі вже отримують лікування, та наступного року цей договір буде пролонговано.

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров'я України +ФОТО


Категория: | Просмотров: 447 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0