Меню сайта


Меню сайта
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 16.05.2024, 16:49:40
Главная » 2013 » Ноябрь » 14 » Прем'єр-міністр зобов'язав урядовців системно працювати з організаціями інвалідів
08:13:52
Прем'єр-міністр зобов'язав урядовців системно працювати з організаціями інвалідів


Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Уряду 13 листопада 2013 року зобов'язав керівників міністерств, відомств та голів облдержадміністрацій системно працювати з організаціями інвалідів.

Він наголосив, що під час зустрічі з організаціями інвалідів, яка відбулася 12 листопада, інваліди поскаржилися на ігнорування їх інтересів з боку представників влади. Деякі керівники навіть не знаходять часу, щоб зустрітися з представниками спільноти людей з обмеженими можливостями.

«А куди їм ще звертатися зі своїми проблемами, як не до влади? Я вважаю абсолютно неприйнятним, коли міністри, керівники відомств, глави адміністрацій навіть не знаходять часу, щоб поспілкуватися з представниками спільноти людей з обмеженими можливостями», - заявив Микола Азаров.

Глава Уряду доручив усім міністерствам і відомствам системно працювати з організаціями інвалідів. «Необхідно ввести до складу громадських колегій представників організацій інвалідів. І слухати їх уважно. Я пообіцяв, що жодне рішення, яке категорично заперечують представники громадських організацій інвалідів, через Уряд не пройде», - заявив Прем'єр-міністр.

Також Микола Азаров доручив обласним державним адміністраціям створити                 громадські консультативні ради у справах інвалідів, завдання яких полягає у контролі та вдосконаленні практичного втілення нової соціальної політики Президента.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Урядовий портал

Від адміністрації сайту: На зустрічі Надія Поламарчук, голова Донецької організації інвалідів, попросила прем'єр-міністра України Миколу Азарова стати першим державним керівником , який впровадить систему спілкування та співпраці громадськості та влади на місцях - тобто дати розпорядження по створенню Координаційних рад при обласних державних адміністраціях. "Якщо влада буде чути нас на місцях, це суттєво допоможе знайти спільну мову в вирішенні багатьох питань, щодо поліпшення життя людей з інвалідністю, - сказала лідер громадського руху. – Адже зараз набагато легше зустрітися з Президентом, Прем'єр-міністром та будь-яким Міністром, ніж попасти на прийом до губернатора. Громадські ради, які створенні при облдержадміністраціях, об’єднують дуже широкий спектр громадських представників (любителів птах та збирачів поштових марок) і це не дає можливості донести владі суть проблем людей з інвалідністю. Про яке ж виконання соціальних ініціатив Президента в таких умовах може йти мова?!»

А ще Надія Степанівна передала Миколі Яновичу листи з проханням "розморозити" кошти, які знаходяться на рахунках Казначейства, для  вирішення проблем соціально незахищених  громадян України і привласнити Донецькій обласній лікарні відновного лікування статус «всеукраїнської»  та особисто вручити інвалідам ДООІ автобус, кошти на придбання якого були виділенні урядом України у цьому році и тендерні процедури по закупівлі  не так давно завершилися. 

Микола Янович пообіцяв обов’язково виконати всі побажання, прислухатися до пропозиуій та зауважень. І, що дуже  приємно, виявився людиною слова - підтверждення тому його доручення міністрам та обласним адміністраціям щодо створення громадських консультативних Ради у справах інвалідів.


Категория: | Просмотров: 477 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0