Меню сайта


Меню сайта
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 12:37:40
Главная » 2012 » Декабрь » 17 » Навчальний семінар "Інвалідність та суспільство" (ВІДЕО)
12:39:01
Навчальний семінар "Інвалідність та суспільство" (ВІДЕО)

В рамках українсько-канадського проекту «Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні» Житомирська обласна громадська організація «Молодь. Жінка. Сім'я» та Всеукраїнське громадське соціально-політичне об'єднання «Національна Асамблея інвалідів України,» провели в Богунській районній раді навчальний семінар.

Метою програми навчального семінару «Інвалідність та суспільство» передбачено ознайомлення педагогів, психологів, держслужбовців з новими методиками та ключовими аспектами, щодо впровадження інклюзивної освіти для дітей з особливими потребами на базі загальноосвітніх шкіл. Розглядався досвід інших країн та початкові кроки, що демонструють місцеві школи.
Олександр Бочковський – заступник Житомирського міського голови.
(І в Україні, і в Житомирі і в області іде зараз становлення. Ми визначили учбові заклади які будуть базовими. На сьогоднішній день ЗОШ №30, економічний ліцей №24, дві приватні школи «Всесвіт» і «Сяйво» і спеціальний комплекс №59.)
Інвалідність-суспільна проблема. Для того, щоб люди з особливими потребами могли навчатись, потрібні виважені та послідовні дії усіх сторін процесу.
Лариса Байда начальник відділу Національної Асамблеї інвалідів України.
(Потрібно розуміння, не можна сказати – ми впроваджуємо інклюзивну освіту. Для цього треба мати: підготовку вчителів, підручники, архітектурно-доступні школи, співпраця з батьками, розуміння суспільства.)
Доступність – важлива умова реалізації прав людини. Для нормальної життєдіяльності людей з особливими потребами, відіграє рівень усвідомлення цієї проблеми суспільством. І про це не потрібно мовчати.
Неля Ковалюк – голова Житомирської обласної громадської організації «Молодь. Жінка. Сім'я.»
(Знаєте, в будь-якій ідеї, що стосується життєдіяльності людей з інвалідністю, потрібно змінити нашу думку, ментальність, змінити суспільство, а потім зміниться все.)

джерело: www.tvradiozt.com.ua

Категория: | Просмотров: 514 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 5.0/1