Меню сайта


Меню сайта
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 13:37:56
Главная » 2013 » Июль » 26 » Липневі заходи на озерах
10:40:37
Липневі заходи на озерах

Одним з найважливіших напрямків діяльності Луганської обласної організації інвалідів ВОІ СОІУ є вивчення новаторських методик з фізичної реабілітації інвалідів - спинальників та інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату і створення в подальшому на Луганщині соціально-спортивно-оздоровчого Центру для інвалідів.

Щоб ще раз зустрітися і ознайомитися з системою оздоровлення Олександра Миколайовича Толбатова і закріпити знання, отримані раніше, Луганська обласна організація інвалідів ВОІ СОІУ з 18 по 20 липня 2013 року провела навчально-практичний семінар на тему: «Реабілітація інвалідів за новаторськими системами оздоровлення», засідання Президії Ради ЛООІ ВОІ СОІУ та першу регіональну спартакіаду з водних видів спорту на базі спортивно-оздоровчо-реабілітаціонного центру «Содружество», який оборудували волонтери ДООІ на «Славкурорті» в місті Слов'янськ Донецької області на чистих солоних озерах. 

У семінарі брали участь члени ЛООІ ВОІ СОІУ, члени громадських організацій інвалідів міст: Луганськ, Ровеньки, Старобільськ, Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Алчевськ, Свердловськ, Сватове, смт. Білокуракине, Донецька обласна організація інвалідів ВОІ СОІУ та люди з обмеженими фізичними можливостями інших областей, представники влади, представники Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, ЗМІ.

Причиною багатьох хвороб є ненормальний стан хребта. Травми, різкі поштовхи і навантаження можуть викликати зсув хребців і защемлення нерва, що відходить від спинного мозку, а це призведе до порушень того органу, який керує цим нервом.

Але саме від стану хребта залежить фізична витривалість, така необхідна в нашому напруженому житті. Витривалість набагато важливіша мускульної сили, це вищий стан людського тіла, коли тіло здорове і кожен мускул і орган функціонують нормально, то людина стає енергійною і сильною. Фізична витривалість - це щось більше, ніж просто здоров'я, ніж відсутність хвороб.

Адже наше життя стає все жорсткішим, здоров'я все дорожче і розхожий вислів «Спасіння потопаючих - справа рук самих потопаючих» знаходить буквальний сенс.

Будучи довгі роки хворим, знемагаючи від безлічі недуг і міжхребцевих гриж, «списаний з рахунків» лікарями, Олександр Миколайович Толбатов знайшов у собі сили не тільки відродитися, вилікувати себе, але і засяяти, повести за собою людей, на власному прикладі показуючи, як багато може залежати від самої людини.

Олександр Миколайович створив принципово новий метод оздоровчої реабілітації захворювань кістково-м'язової системи, в якій сам хворий бере участь у своєму оздоровленні, використовуючи рятувальний жилет РЖТ, перебуваючи у водному середовищі. 

Він розповів і показав майстер-клас з вивчення вправ фізичної зарядки у воді з використанням лопаток для рук і ласт для ніг. Також були проведені практичні навчання по виготовлення оздоровчо-рятувального жилета «Здоров'я».

 Однак, головна дійова особа – САМ ПАЦІЄНТ. Це він робить вольовий акт, активні рухи, які тільки в цьому випадку є лікувальними. Від заняття до заняття фізичні можливості людини ростуть, спектр рухів розширюється, зникає біль. Можливості людини до самовідновлення надзвичайно великі. 

 Багато інвалідів-спинальників і інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату виявили бажання випробувати жилет РЖТ у воді і після вправ приходили в захват від того, що людина, яка не може ходити, безпечно рухається у воді, як риба, без сторонньої допомоги.

Були й сміливці з тяжким ДЦП, для них бути у воді і плисти виявилося дивом! Безліч подяк звучало на адресу новатора Толбатова О.М. та голові Луганської обласної організації інвалідів ВОІ СОІУ Гордєєвій Н.І.

Мета нашого навчально-практичного семінару -  донести людям з обмеженими фізичними можливостями, ознайомити і впровадити в життя методику, за якою КОЖЕН, якщо бажає, то ЗМОЖЕ повторити маленький подвиг людей, які самі по частинкам відновили своє здоров'я!

Багато корисного було обговорено, як на семінарі, так і на  засіданні Президії Ради ЛООІ ВОІ СОІУ, підбито підсумки роботи ЛООІ ВОІ СОІУ за перше півріччя, проінформовано членів Президії Ради ЛООІ ВОІ СОІУ про ретельну підготовку до Всеукраїнської Спартакіади, намічене проведення подальших запланованих заходів за  календарним планом Луганської обласної організації інвалідів ВОІ СОІУ у ІІ-півріччі 2013 року.

На першій регіональній спартакіаді з водних видів спорту теж змагалися в рятувальних жилетах винахідника Толбатова О.М.

    Визначені переможці з водних видів спорту отримали нагородження: грамоти, подяки від Луганської обласної організації інвалідів та сувеніри від спонсорів.

Велика подяка за участь і допомогу генеральному директору ДП СКРЦ «Славкурорт» Ракицькому І.В. за надання приміщень та території пляжу, а також головному лікарю санаторія «Слов'янський»  Лігачову Н.І. за змістовну доповідь про те, що в наш час захворювання хребта і травми стали спільною проблемою.

Дякуємо голові Донецької обласної організації інвалідів ВОІ СОІУ Поламарчук Н.С. та її команді за участь у таких важливих заходах і благодійну допомогу в поселенні, проживанні і дозвіллі для членів Луганської обласної організації інвалідів ВОІ СОІУ в спортивно-оздоровчо-реабілітаційному центрі «Содружество».

Низький уклін нашим кухарям: Бурцевій Вірі Василівні - члену Ровенківської міської організації інвалідів та Ківшар Оксані – члену Білокуракінської районної організації інвалідів, які чотири дні опікувалися, щоб на столах була смачна їжа. Усім дуже сподобалися борщ, солянка і грибний суп.

У нас з'явилися нові дружні стосунки з інвалідами різних міст Луганщини і інших областей України. Учасники заходів добре відпочили як на солоному озері, так і на вечорах з музикою і танцями в Центрі реабілітації інвалідів «Содружество» Донецької обласної організації інвалідів ВОІ СОІУ.

 

Найкращий дар,

який ти можеш

принести людству - це поліпшити себе ...

С.М. Реріх

В. Гордєєв, спеціаліст оргвідділу ЛООІ ВОІ СОІУ 

Категория: | Просмотров: 479 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0