Меню сайта


Меню сайта
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 06:24:07
Главная » 2013 » Сентябрь » 3 » Інваліди України звернулися до народних депутатів з проханням поділитися грішми
08:35:56
Інваліди України звернулися до народних депутатів з проханням поділитися грішми


Група інвалідів-спинальників звернулася з відкритим листом до народних депутатів Валерія Сушкевича та Олександри Кужель з проханням перенаправити гроші з фінансування спортивних об'єктів для паралімпійців на інші потреби інвалідів.

"Завдяки успішним виступам наших спортсменів-паралімпійців на міжнародних аренах нам є ким пишатися. Проте потреби усіх інвалідів (а це 2,6 мільйони людей) несумірні з потребами паралімпійців. Суми, які виділяються заради 200 спортсменів (нехай вони у чомусь і кращі за нас), вражають", - говориться у відкритому листі інвалідів до депутатів.

У якості прикладу вони наводять суми, які направлені на будівництво Західного реабілітаційно-спортивного центру.

"За інформацією Олександри Володимирівни Кужель, на Паралімпійський центр направлено більше 50 млн. грн. Навіть 1 млн. з цієї суми було б достатньо, щоб забезпечити першочергові потреби інвалідів-спинальників", - уточнюють інваліди у зверненні.

Вони зазначають, що пролежні (хвороба, характерна для усіх інвалідів-спинальників) лікуються лише в одному закладі країни – в Донецькій обласній лікарні відновлювального лікування (ДОЛВЛ).

"ДОЛВЛ безкоштовно лікує пролежні лише інвалідам Донецької області, бо гроші для цього надходять з обласного бюджету. Інваліди з інших регіонів країни змушені лікуватися своїм коштом, а це близько 8 тис. грн. на місяць. Проте лікування може тривати до півроку, або навіть більше", - говориться в тексті повідомлення.

"Будь ласка, шановний Валерій Михайлович, надайте нам відповідь, чому не можна з багатомільйонних вкладень держави у приватне підприємство - Параолімпійський Центр - виділяти щомісячно по 1 млн грн. в ДОБВЛ? І цим самим врятувати життя дуже багатьом людям", - звертаються інваліди до нардепа Валерія Сушкевича.

"Також, просимо Вас, Олександра Володимирівна, від імені всіх інвалідів країни - внесіть зміни до закону, які б скасовували зобов'язання Фонду соціального захисту інвалідів перераховувати 30% коштів на параолімпійські потреби. Ці мільйони можна витрачати на інші, не менш важливі, а часом і більш життєво необхідні цілі", - говориться у зверненні до Олександри Кужель.

"Просимо вас справедливо розподілити кошти, що виділяє держава, між тими, хто їх насправді потребує, та паралімпійцями", - просять вони народних депутатів.

Ukranews

Категория: | Просмотров: 420 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0