Меню сайта


Меню сайта
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 18.05.2024, 14:52:15
Главная » 2013 » Июль » 14 » Донеччанка-інвалід відсудила в нічного клубу 2 тисячі гривень за фейс-контроль
18:48:11
Донеччанка-інвалід відсудила в нічного клубу 2 тисячі гривень за фейс-контроль


db8221359aa0423e994a0f19d2288797.JPG


Не пройшла фейс-контроль. У Донецьку дівчину в інвалідній колясці не пустили до нічного клубу через її вади. Проковтнувши образу, донеччанка звернулась до суду і виграла справу. Та навіть після вироку суду, заклад себе винним не вважає, а самій дівчині закидає корисливість.

Того дня дівчина із друзями вирішили відсвяткувати Тетянин день, поїхали до нічного клубу. Розповідає, давно хотіла там побувати, бо чула про заклад багато хорошого. Та далі входу дівчину із друзями охорона нічного клубу не пропустила. 

Тетяна Гречишникова, потерпіла:

Мне просто сказали, что я не прохожу фейс-контроль только из-за того, что я на коляске, что я буду смущать посетителей своим видом и буду мешать всем остальным отдыхать.

12 років тому Тетяна потрапила в страшну аварію, після якої самостійно ходити вже не змогла. Довго вчилась жити активно, народила сина. Та каже, бути як всі - надзвичайно важко.

Тетяна Гречишникова, потерпіла:

Ощущаешь себя не таким как все, а еще у нас общество такое, которое постоянно тыкает тебя в то, что ты не такой как все, ты на коляске.

Друг дівчини Дмитро часто супроводжує її під час виходу в люди. Того вечора він також був із Тетяною. Розповідає, й раніше зустрічали нерозуміння з боку адміністраторів, але з таким відкритим нахабством зіткнулись уперше.

Дмитро Горобець, товариш:

Она нас послала на все 4 стороны, на просьбу Татьяны пойти нам на встречу и пропустить нас в клуб с такими же аргументами, что каждый может попасть в аварию, это с каждым может случиться, она сказала, что это не ее проблемы, у каждого своя судьба.

Посумувавши кілька днів, дівчина вирішила провчити клуб та звернулась до суду. Вимагала 50 тисяч моральних відшкодувань. Через пару місяців судових засідань постраждала виграла позов, проте відсудила лише 2 тисячі. Адвокат дівчини каже, саме недосконалість українських законів стала їм на заваді. В України не існує схеми розрахунків моральної компенсації.

Тетяна Іванова, адвокат дівчини:

Когда мы считали сумму и исходили из того, какой моральный вред нужно все-таки попросить, сумма была гораздо больше, вот все вот это оценив, она была гораздо больше, но мы сошлись на общем мнении, что нужно исходить еще из принципа разумности и определить ту сумму, которая будет и посильна клубу, и так, чтобы клуб понял, что не надо это делать в следующий раз.

Представники розважального закладу, винними себе не вважають. Навпаки, вказують на те, що турбувались про дівчину. В той день клуб був переповнений, відвідувачів напідпитку хоч відбавляй, тому Тетяна була б в зоні ризику, вони ж це запобігли.

Оксана Вихристюк, адвокат нічного клубу:

Мы отрицаем, что действия, которые осуществлялись в отношении Татьяны, мотив и цели были дискриминировать ее по этому признаку. Можно даже поставить вопрос по-другому, что на самом деле Татьяну поставили в особое положение, в более выгодное относительно других посетителей, т.е. о ней побеспокоились больше.

Адвокат дівчини каже, на практиці доводиться рідко стикатись з подібними утисками інвалідів, але не через їх малу кількість, а через те, що ці люди не йдуть відстоювати свої права.

Тетяна Іванова, адвокат дівчини:

Они настолько привыкли, что их всегда обижают и права нарушаются, что воспринимают это как норму жизни и по этой причине тоже не отстаивают свои права.

Зупинятись дівчина не збирається і готує касацію у Верховний суд України, аби довести, інвалідна коляска - це не ярлик.Share on vk

Категория: | Просмотров: 457 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0