Меню сайта


Меню сайта
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Меню сайта


Меню сайта

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш сайт посетило: счетчик посещений


Меню сайта



Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Приветствую Вас, Гость · RSS 15.05.2024, 05:00:54
Главная » 2012 » Ноябрь » 9 » Безкоштовні "Гравістати" в Бердичеві
08:19:46
Безкоштовні "Гравістати" в Бердичеві


     Центр соціальної реабілітації дітей інвалідів відвідали спеціалісти Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Дана установа забезпечує технічними засобами реабілітації, впроваджує нові технології по виготовленню протезно-ортопедичних виробів та ортопедичного взуття, а також на базі підприємства застосовують технології по виготовленню дитячого ортопедичного взуття з функцією діагностики та виправлення виявлених деформацій. Розпочалася співпраця Центру соціальної реабілітації дітей інвалідів з Хмельницьким державним ортопедичним підприємством нещодавно. 25 вересня відбувся перший приїзд групи спеціалістів установи. Цього разу гості прихали не з пустими руками. Реабілітолог та два техніки привезли цінні засоби для бердичівських діток-інвалідів. Спеціалісти доставили в наше місто спеціальний костюм «Гравістат» та сидіння для малечі з обмеженими можливостями.

 


«Десяток хворих на дитячий церебральний параліч та важкі рухові вади у Бердичеві та районі отримають унікальний пристрій «Гравістат». М’язи діток будуть запам’ятовувати рухи у цьому костюмі, що значно прискорить одужання. Унікальність костюму полягає в тому, що він підходить для кожного виду цього захворювання індивідуально», - розповіла Директор центру реабілітації дітей інвалідів Тетяна Осадчук.



Рефлекторно-навантажувальний пристрій «Гравістат» призначено для корекції статики рухів у хворих дитячим церебральним паралічем, з невропатологічними порушеннями опорно-рухового апарату. Пристрій «Гравістат» використовується в лікувальних установах ортопедичного і неврологічного профілю, реабілітаційних центрах та інших лікувальних закладах, також його можна використовувати в домашніх умовах, попередньо отримавши докладні інструкції у лікаря. Для корекції рухових порушень у хворих на ДЦП застосовується метод динамічної пропріоцептивної корекції з використанням рефлекторно-навантажувального пристрою «Гравістат». Дана методика пристрою запропонована професором К.О. Семеновою.

А ось дитячий протез для сидіння, який також доставлено до Бердичева, можна використовувати як дома, так і в автомобілі.



Технік з Хмельницька Володимир Гальчинський розповів детальніше про підприємство та процедуру отримання допоміжних засобів: "Ми виготовляємо ортопедичне взуття, протези верхніх та нижніх кінцівок, устілки ортопедичні - все що потрібно. Так як у нас державне підприємство всі вироби, за зверненнями Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживанням надаються безкоштовно".

У буденних справах ми часто не звертаємо увагу на тих, хто потребує нашої допомоги або хоча б теплого слова підтримки. В той же час, в нашому місті є люди, які щодня працюють з дітлахами та дорослими, яким необхідна турбота суспільства.


Олексій Побережний

РІО Бердичів

Категория: | Просмотров: 720 | Добавил: Ольга | Теги: | Рейтинг: 0.0/0